• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: String jako nazwa MC
PostNapisane: Śr lip 01, 2009 7:59 am 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Śr mar 26, 2008 11:09 pm
Posty: 46
Witam!

Mam problem.
Generuje daną nazwę (ktorepodmenu) dynamicznie, w zależności od tego, w co kliknie użytkownik.

Do tego mam MovieClip`y, które mają te same nazwy, co generowane nazwy.

Niestety AS traktuje te nazwy jako String i nie mogę manipulować wartościami MovieClip`ów o odpowiadających im nazwach.

Kod:
ktorepodmenu = "podmenu"+this.i;
ktorepodmenu._alpha = "100"; //tutaj błąd bo ktorepodmenu jest traktowane jako string;


Jak to rozwiązać ?
Jakaś konwersja nazwy na MC ?

Proszę o pomoc


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: String jako nazwa MC
PostNapisane: Śr lip 01, 2009 5:03 pm 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Pt lip 27, 2007 12:56 pm
Posty: 69
A może tak spróbuj:
Kod:
var ktorepodmenu:MovieClip = eval("podmenu"+this.i);
ktorepodmenu._alpha = 100;

_________________
Profesjonalne tworzenie stron internetowych i reklama internetowa


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: String jako nazwa MC
PostNapisane: Pt lip 03, 2009 7:38 am 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Śr mar 26, 2008 11:09 pm
Posty: 46
Pomogło.

Miałem jeszcze problem z zagnieżdżeniem kolejnych klipów, ale poradziłem sobie generując ich nazwy w tej samej pętli.

Dzięki wielkie !!!


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php