• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [flash/html] strona na całość niezależnie od rozdzielczości
PostNapisane: N cze 28, 2009 9:22 pm 
Offline
Przelotem
Przelotem

Dołączył(a): So maja 03, 2003 7:50 pm
Posty: 348
Lokalizacja: Wroclaw
jest fajna strona flashowa :

http://www.larajade.co.uk/

-- jest to flash odtwarzający swfa na cała szerokość i wysokość przeglądarki, niezależnie od rozdzielczości ustawionego monitora ( sprawdzałem na kilku kompach :)
-- zapisałem sobie stronę na dysku i obczajałem kod, zrobiłem sobie 'pustego' swf ( 900x 465 ) i na kompie rzeczywiście chodzi.
ALE... po wrzuceniu na serwer coś się sypie. Robi się wielka przerwa od góry. Ktoś wie o co chodzi????
link do swfa

_________________
Primum non nocere.


Ostatnio edytowano Śr lip 01, 2009 10:59 pm przez Fistach, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [flash/html] strona na całość niezależnie od rozdzielczości
PostNapisane: Wt cze 30, 2009 8:26 am 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt cze 03, 2008 2:01 pm
Posty: 262
Lokalizacja: Malbork
Dokładniej,

_________________
Sprzątanie Gdynia/Gdańsk
Studio Nagrań w Gdańsku
Michał Ardziejewski - Programista Aplikacji Internetowych
ForumFlash.pl - Alligator Flash Designer 8


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [flash/html] strona na całość niezależnie od rozdzielczości
PostNapisane: Wt cze 30, 2009 10:47 am 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Pt lip 27, 2007 12:56 pm
Posty: 69
A nie lepiej było poszukać na forum? Przecież Marek ładnie opisał jak zrobić taką stronę na 100% wysokości i szerokości.
A poza tym moim zdaniem zrobiłeś błąd w kodzie to lepiej wrzuć ten kod i popatrzymy :)

_________________
Profesjonalne tworzenie stron internetowych i reklama internetowa


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [flash/html] strona na całość niezależnie od rozdzielczości
PostNapisane: Wt cze 30, 2009 9:53 pm 
Offline
Przelotem
Przelotem

Dołączył(a): So maja 03, 2003 7:50 pm
Posty: 348
Lokalizacja: Wroclaw
panam napisał(a):
Przecież Marek ładnie opisał jak zrobić taką stronę na 100% wysokości i szerokości.

Jakoś nie mogę znaleźć - mogę poprosić link o konkretny post który masz na mysli?
panam napisał(a):
A poza tym moim zdaniem zrobiłeś błąd w kodzie to lepiej wrzuć ten kod i popatrzymy :)
Pisałem własnie w pierwszym poście że to nie ja napisałem kod tylko znalazłem go na DZIAŁAJACEJ stronie ( link wyżej ) zamieniłem tylko swf na swój prosty i już nie działa. Dlatego to mnie zaciekawiło.

Ale tu kod html (okrojony o meta)

[xml]
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en"><head>
<title></title>
<script language="javascript">AC_FL_RunContent = 0;</script>
<script src="Lara%20Jade%20Official%20Website_pliki/AC_RunActiveContent.js" language="javascript"></script>
<style type="text/css">
<!--
BODY {margin: 0}
-->
</style>
</head><body bgcolor="#000000">
<!--url's used in the movie-->
<!--text used in the movie-->
<!-- saved from url=(0013)about:internet -->
<script language="javascript">
if (AC_FL_RunContent == 0) {
alert("This page requires AC_RunActiveContent.js.");
} else {
AC_FL_RunContent(
'codebase', 'http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,0,0',
'width', '100%',
'height', '100%',
'src', 'index',
'quality', 'best',
'pluginspage', 'http://www.macromedia.com/go/getflashplayer',
'align', 'middle',
'play', 'true',
'loop', 'true',
'scale', 'noborder',
'wmode', 'window',
'devicefont', 'false',
'id', 'index',
'bgcolor', '#000000',
'name', 'index',
'menu', 'true',
'allowFullScreen', 'true',
'allowScriptAccess','sameDomain',
'movie', 'index',
'salign', ''
); //end AC code
}
</script><embed src="Lara%20Jade%20Official%20Website_pliki/index.swf" quality="best" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" play="true" loop="true" scale="noborder" wmode="window" devicefont="false" bgcolor="#000000" name="index" menu="true" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="sameDomain" salign="" type="application/x-shockwave-flash" width="100%" align="middle" height="100%">
<noscript> <object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000"
codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,0,0"
width="100%" height="100%" id="index" align="middle"> <param
name="allowScriptAccess" value="sameDomain" /> <param
name="allowFullScreen" value="false" /> <param name="movie"
value="index.swf" /><param name="quality" value="best" /><param
name="scale" value="noborder" /><param name="bgcolor" value="#000000"
/> <embed src="index.swf" quality="best" scale="noborder"
bgcolor="#000000" width="100%" height="100%" name="index"
align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" allowFullScreen="false"
type="application/x-shockwave-flash"
pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" /> </object>
</noscript>
<!-- Start of StatCounter Code -->
<script type="text/javascript">
var sc_project=3897644;
var sc_invisible=1;
var sc_partition=47;
var sc_click_stat=1;
var sc_security="1ec57ce7";
</script>
</body></html>[/xml]

Może to być wina rozmiaru swfa? a może brak jakiegoś skryptu w nim?

_________________
Primum non nocere.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [flash/html] strona na całość niezależnie od rozdzielczości
PostNapisane: Śr lip 01, 2009 5:26 pm 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Pt lip 27, 2007 12:56 pm
Posty: 69
Problem nie w kodzie html tylko kodzie we flashu :)

A tu masz linkco powinien Ci pomóc.

_________________
Profesjonalne tworzenie stron internetowych i reklama internetowa


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php