• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Prosty scroll - udoskonalenie
PostNapisane: Pn kwi 20, 2009 9:13 am 
Offline

Dołączył(a): Śr cze 04, 2008 5:39 pm
Posty: 9
Mam prosty scroll:

statut_gora.onRelease = function () {
if (statut2._y <= 356) {
statut2._y += 20;
}
{

statut_dol.onRelease = function () {
if (statut2._y >= -750) {
statut2._y += 20;
}
{

Oczywiście statut2 to movieclip z tekstem statutu a statut_gora i statut_dol to buttony.

Moje pytanie brzmi:

Jak zrobić aby po przyciśnięciu i przytrzymaniu statut_gora lub statut_dol tekst przewijał się automatycznie. Teraz musze pojedyńczo klikać aby tekst przewijał sie w górę lub w dół?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Prosty scroll - udoskonalenie
PostNapisane: N kwi 26, 2009 8:57 pm 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 24, 2005 2:14 am
Posty: 4419
onEnterFrame lub setInterval

_________________
Dlaczego nie otrzymałeś odpowiedzi. .:. Komercyjnie - FLASH


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php