• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Player
PostNapisane: Pn kwi 13, 2009 12:02 am 
Offline

Dołączył(a): So lis 29, 2008 11:44 am
Posty: 5
witam. Uzywalem tego tutoriala
http://www.thetechlabs.com/video/how-to-build-a-as3-videoplayer/

Mam taki problem: Jak zrobic aby wskaznik(pokazuje obecną pozycje filmiku)
zaczynał od pozycji x=70 (tam przesunąlem pasek playera)?

Widoczniejsze jest to na screenach :

http://img15.imageshack.us/gal.php?g=layer2v.png

Podaje kod:
Kod:
function updateDisplay(e:TimerEvent):void {
   // checks, if user is scrubbing. if so, seek in the video
   // if not, just update the position of the scrubber according
   // to the current time
   
   if(bolProgressScrub)
      nsStream.seek(Math.round(mcVideoControls.mcProgressScrubber.x * objInfo.duration/ 270))
   else mcVideoControls.mcProgressScrubber.x = nsStream.time * 270 / objInfo.duration;
   
   
   // set time and duration label
   mcVideoControls.lblTimeDuration.htmlText      = "<font color='#ffffff'>" + formatTime(nsStream.time) + "</font> / " + formatTime(objInfo.duration);
   
   // update the width from the progress bar. the grey one displays
   // the loading progress
   mcVideoControls.mcProgressFill.mcFillRed.width   = mcVideoControls.mcProgressScrubber.x + 5;
   mcVideoControls.mcProgressFill.mcFillGrey.width   = nsStream.bytesLoaded * 270 / nsStream.bytesTotal;
   
   // update volume and the red fill width when user is scrubbing
   if(bolVolumeScrub) {
      setVolume((mcVideoControls.mcVolumeScrubber.x - 318) / 53);
      mcVideoControls.mcVolumeFill.mcFillRed.width = mcVideoControls.mcVolumeScrubber.x - 371 + 53;
   }
   
   // chech if user is currently hovering over description label
   
}


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php