• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: loadMovie od zadanej klatki
PostNapisane: Wt lip 14, 2009 2:55 pm 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): N maja 06, 2007 1:09 pm
Posty: 29
Witam. Pewnie jest to kolejne trywialne pytanie z mojej strony ale jak odpalić film ładowany z zewnatrz od zadanej klatki...?Niestety kosmiczna składnia typu
Kod:
loadMovie(film.gotoAndPlay(10));

nie dziala, czego też sie spodziewałem. Probowałem jeszcze nazwac daną klatkę w filmie zewnetrznym, np. "d1" i robic cos podobnego do powyzszego przykładu
Kod:
loadMovie(film,"d1");

ale jak mozna było sie spodziewac to tez nie dziala:/

Macie jakis sprawdzony pomysł na to?

OK, widze, że troche z tym przykładem namieszałem...

Chodzi konkretnie o puszczenie załadowanego wcześniej filmu od zadanej klatki... Guglam już jakiś czas ale niestety żadne rozwiązanie narazie nie działa:/ Pozdrawiam, Ł


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: loadMovie od zadanej klatki
PostNapisane: Wt lip 14, 2009 6:06 pm 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Pt lip 27, 2007 12:56 pm
Posty: 69
Może zamiast goglać użyj wyszukiwarki na forum. To dość popularny temat :)
Jak będziesz zadawał trywialne pytania to przestaniesz otrzymywać odpowiedzi...

_________________
Profesjonalne tworzenie stron internetowych i reklama internetowa


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: loadMovie od zadanej klatki
PostNapisane: Śr lip 15, 2009 6:41 am 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): N maja 06, 2007 1:09 pm
Posty: 29
Dzięki za super odpowiedź. Bardzo mi pomogłeś...

A tak serio, nie prosiłem o gotowca. Zawsze szukam najpierw podobnych problemów na forach bo są to zwykle przypadki powtarzające się. Czasem zapomni się przecinka czy tam kropki i człowiek siedzi nad kodem i się zastanawia dlaczego to ustrojstwo nie działa... Wszystkie odpowiedzi jakie znalazłem niestety nie wyjaśniły mi jak to wykonać, a to co robiłem wg. tych podpowiedzi nie działa u mnie:/ Poniżej linki do tego co znalazłem:

[url]
http://www.webinside.pl/forum/viewtopic ... vie+klatki
http://www.digit.pl/artykuly/29131/Wyko ... Movie.html
http://grono.net/flash/topic/15504027/s ... 10-klatki/
http://lutek.flashzone.pl/forum2/showthread.php?t=392
http://www.flashzone.pl/forum2/showthread.php?t=61443
http://www.flashzone.pl/item/1364/Jak-z ... ej-klatki/
http://www.flashzone.pl/forum2/showthre ... post283714
http://lutek.flashzone.pl/forum2/showthread.php?t=42487
http://lutek.flashzone.pl/forum2/showthread.php?t=27210
http://www.flashzone.pl/item/2050/MovieClip-loadMovie/
http://www.flashzone.pl/item/1936/loadMovie/
[/url]

Więc jak widać problem jest i się powtarza więc może w końcu ktoś poda jakiś sensowne rozwiązanie dla dobra ogółu.

Niektóre z rozwiązań jakich próbowałem, gdzie zewSWF to mc do którego ładuje zewnętrzne swf-y a animacja to zmienna jakie przyporządkowuje odpowiedniego swf-a
Kod:
if(zewSWF.loadMovie(animacja)){
   zewSWF.gotoAndPlay(11);
}

ew. umieściłem mc (anim) w zewnętrznym swf-ie i nim chciałem sterować
Kod:
zewSWF.loadMovie(animacja)
zewSWF.anim.gotoAndPlay(11);

i wiele innych rozwiązań też już próbowałem ale na bieżąco je usuwałem żeby nie zaśmiecać kodu.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: loadMovie od zadanej klatki
PostNapisane: Cz lip 16, 2009 6:37 pm 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Pt lip 27, 2007 12:56 pm
Posty: 69
Było na forum pisane że jak ładujesz zewnętrznego SWFa to najpierw musi być załadowany a później odpalasz go z klatki jakiej chcesz... Możesz np. w pierwszej klatce dać stop(); i niech będzie pusta to uzyskasz zapewne efekt który chcesz,..


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php