• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Flash 8 Profesional - Zapis danych do pliku txt
PostNapisane: Wt maja 27, 2008 3:13 am 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Pt sty 04, 2008 10:52 pm
Posty: 101
Jedna sprawa jeszcze do tego wątku. Wpisuję kolejno imiona w filmik, który przesyła je do php , który zapisuję je w pliku txt w kolejności po sobie 1,2,3,4,5 ( bo tak sformatowałem kod php). Niestety nie mogę sobie poradzić już z wyglądem kodu , dzięki któremu zapis w pliku txt będzie wyglądał w ten sposób ... 5,4,3,2,1 - czyli ostatnio wpisane imię było by na początku pliku txt. Myślę, że należy to wykonać na zasadzie otwarcia pliku txt wrzucenia do pamięci istniejących zawartości , wyczyszczenie całego pliku , wpisanie nowego imienia , wklejenie zawartości z pamięci. Próbowałem zmienić znacznik a na r+ , ale to wywoływało nadpis na wcześniejszą zawartość.

Jak zmodyfikować kod php by najnowsze wpisy zapisywał mi na samym początku w txt.

Kod:
<?php
   define('FILE_TXT', 'imiona.txt');
   if(isset($_POST['imie'])){
      $file = @fopen(FILE_TXT, 'r+');
      if(fwrite($file, $_POST['imie']."")){
         echo '&fill&stan=ok&end';
      }else{
         echo '&fill&stan=no&end';
      }
      fclose($file);
   }
?>


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Flash 8 Profesional - Zapis danych do pliku txt
PostNapisane: Wt maja 27, 2008 8:43 am 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 24, 2005 2:14 am
Posty: 4419
Kolejność zapisu ma nikłe znaczenie, bo przy odczycie możesz tablicować dane i je odpowiednio sortować.

Proszę, poszukaj lub zapytaj w dziale PHP bo to jest problem PHP :)

_________________
Dlaczego nie otrzymałeś odpowiedzi. .:. Komercyjnie - FLASH


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Flash 8 Profesional - Zapis danych do pliku txt
PostNapisane: Wt maja 27, 2008 12:27 pm 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Pt sty 04, 2008 10:52 pm
Posty: 101
Racja.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Flash 8 Profesional - Zapis danych do pliku txt
PostNapisane: Wt maja 27, 2008 12:52 pm 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Pt sty 04, 2008 10:52 pm
Posty: 101
Zadałem pytanie na forum Php , mimo to chętnie popatrzę jak formatować tablice już wewnątrz flasha. Myślę, że żeby się za to zabrać, trzeba do każdego imienia przypisać jakąś zmienną . Czyli plik tekstowy musiał by wyglądać jakoś tak:
zmienna1=Arek
zmienna2=Janek
zmienna3=Kaligules Mohamed
Ale jeśli tak to też najpierw trzeba zmodyfikować kod php by zapisywał plik txt w odpowiedni sposób. A może jest możliwe posortowanie tablicy odczytując taki plik tekstowy:
Arek Janek Kaligules Mohamed


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Flash 8 Profesional - Zapis danych do pliku txt
PostNapisane: Wt maja 27, 2008 1:10 pm 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 24, 2005 2:14 am
Posty: 4419
Możesz posortować dane we Flashu. Zakładając, że plik tekstowy wygląda tak:
Kod:
Arek
Janek
Kaligules
Mohamed

Kod AS:
Kod:
var baza:String = "dane.txt";
var bazaArr:Array = new Array();
var loadVars:LoadVars = new LoadVars();
loadVars.onData = function(str:String) {
   if (str != undefined) {
      str = clearStr(str, 10);
      bazaArr = str.split(String.fromCharCode(13));
   }
   // ###############################################     
   // ###############################################
   // ###############################################
   // sortowanie oryginalne
   trace("_____________ sortowanie oryginalne _____________");
   for (var i = 0; i < bazaArr.length; i++) {
      trace("bazaArr[" + i + "] = " + bazaArr[i]);
   }
   // sortowanie odwrotne
   trace("_____________ sortowanie odwrotne _____________");
   bazaArr.reverse();
   for (var i = 0; i < bazaArr.length; i++) {
      trace("bazaArr[" + i + "] = " + bazaArr[i]);
   }
   // ###############################################
   // ###############################################
   // ###############################################
};
loadVars.load(baza);
function clearStr(str:String, char:Number):String {
   return str.split(String.fromCharCode(char)).join("");
}

_________________
Dlaczego nie otrzymałeś odpowiedzi. .:. Komercyjnie - FLASH


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Flash 8 Profesional - Zapis danych do pliku txt
PostNapisane: Wt maja 27, 2008 2:35 pm 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Pt sty 04, 2008 10:52 pm
Posty: 101
Dodałem kod, który zamieściłeś. Oczywiście zmieniłem ścieżkę dostępu do pliku txt. W kodzie chyba brakuje jakiejś komendy, która wyświetlała by sortowanie na ekranie. We flashu mam stworzone dynamiczne pole tekstowe o instance name teksty.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Flash 8 Profesional - Zapis danych do pliku txt
PostNapisane: Wt maja 27, 2008 2:53 pm 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 24, 2005 2:14 am
Posty: 4419
Kod:
var baza:String = "dane.txt";
var bazaArr:Array = new Array();
var loadVars:LoadVars = new LoadVars();
loadVars.onData = function(str:String) {
   if (str != undefined) {
      str = clearStr(str, 10);
      bazaArr = str.split(String.fromCharCode(13));
   }
   bazaArr.reverse();
   for (var i = 0; i < bazaArr.length; i++) {
      mojePoleTekstowe.text += bazaArr[i] + "\n";
   }
};
loadVars.load(baza);
function clearStr(str:String, char:Number):String {
   return str.split(String.fromCharCode(char)).join("");
}

_________________
Dlaczego nie otrzymałeś odpowiedzi. .:. Komercyjnie - FLASH


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Flash 8 Profesional - Zapis danych do pliku txt
PostNapisane: Wt maja 27, 2008 3:02 pm 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Pt sty 04, 2008 10:52 pm
Posty: 101
Oczywiście działa.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Flash 8 Profesional - Zapis danych do pliku txt
PostNapisane: Śr sty 20, 2010 1:03 pm 
Offline

Dołączył(a): Śr sty 20, 2010 12:58 pm
Posty: 8
teraz wszystko jasne, dzięki


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php