• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [Flash] FlashPlayer
PostNapisane: N lis 09, 2003 2:29 pm 
Witam wszystkich.
Wydaje mi się, że mój problem jest banalny, ale nie moge sobie z nim poradzić.
Otóż chciałem na komputerze, który nie ma dostępu do internetu otworzyć stronkę (w trybie off-line) - oczywiście wszystkie pliki/zawartości strony mam zapisane. Komputer ten działa w XP i IE6.0.
Mój problem polega na tym, że niektóre elementy strony to flash i java script, nie było by kopotu gdybym miał tam dostęp do netu, potrzebne pluginy zainstalowałyby się automatycznie, ale nie ma tego dostepu. Pytanie co muszę zainstalować aby brakujące elementy się pojawiły, skąd można pobrać takie wersje instalacyjne. Na stronie głównej macromedia - flash player instaluje sie automatycznie, nie ma pliku do pobrania. Co potrzebuje dla javy.
Przepraszam jesli tłumaczę nieprofesjonalnie, ale nie jestem w tym biegły.
Porszę o porady.


Góra
  
 
 Tytuł: Re: [Flash] FlashPlayer
PostNapisane: N lis 09, 2003 11:18 pm 
Hmmm... Flash Playera musisz szukac na stronach np. czasopism komputerowych. A drugi to mysle ze chodzi ci o JAVE wiec tego poszukaj w SP1 do xp


Góra
  
 
 Tytuł: Re: [Flash] FlashPlayer
PostNapisane: Śr lis 12, 2003 8:27 pm 
No cóż zaopatrzyłem się w końcu w plik flasplayer7install.exe,
odpaliłem to, ale chyba nie za bardzo chce się to zainstalować :(
w pewnym momencie instalacji prosi mnie o podanie lokalizacji Netscape'a 8O
wskazałem jedynie katalog IE, kliknąlem dalej instalator czegoś chyba nie mógł znaleść, chociaż niby instalacja dobiegła końca, w katalogu IE znalazła się jakaś nowa biblioteka dll, ale moja stronka z flashami dalej nie działa, flashy nie widać są tylko puste miejsca.
Jak to załatwić poradzi mi ktoś?


Góra
  
 
 Tytuł: Pluginy
PostNapisane: Cz lis 13, 2003 2:32 pm 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Śr cze 18, 2003 1:18 pm
Posty: 94
Lokalizacja: Otwock
Instalacje musisz skierowac na "C:\Program Files\Internet Explorer\Plugins\" gdyż chodzi o folder z plugiami IE.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [Flash] FlashPlayer
PostNapisane: Cz lis 13, 2003 9:43 pm 
Dziękuje za podpowiedź.
No więc tak, faktycznie po instalacji pojawiła sie biblioteka w folderze plugins IE,
co z tego skoro nic to nie dało. Flashów jak nie ma tak nie ma.
Porównałem całą zawartość katalogu C:\Program Files\Internet Explorer\
na 2 kompach: jeden to ten co nie wyświetla flasha, a drugi taki co wyswietla be problemu. Na obu kompach zawartość katalogu była taka sama, w tym dobrym folder plugin był pusty - a mimo to flashe się odtwarzały :(
O co tu chodzi, moze pliki odpowiedzialne znajdują sie w innym miejscu? ale w którym i które to pliki, gdybym wiedział to bym je skopiował, może to coś pomoże?


Góra
  
 
 Tytuł: Shockwave Player
PostNapisane: Pt lis 14, 2003 4:04 pm 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Śr cze 18, 2003 1:18 pm
Posty: 94
Lokalizacja: Otwock
No wiec musisz zainstalowac Sockwave Player a nie Flash Player... Sciagnac Shockwave Player'a a nie Flash Player'a. Ja mam nawet taka instalacje na dysku ale zajmuje 5 MB


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [Flash] FlashPlayer
PostNapisane: Pn lis 17, 2003 9:34 pm 
Udało się!!! :-D
wielkie dzięki za podpowiedzi,
powiem tylko, że instalacja Sockwave Player'a nic nie dała,
pomogła natomiast wersja 6 FlashPlayer'a.


Góra
  
 
 Tytuł: Re: [Flash] FlashPlayer
PostNapisane: Cz lut 12, 2004 11:44 am 
Offline
Działa
Działa
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz kwi 03, 2003 2:40 pm
Posty: 1071
Znalazłem jeszcze jeden sposób (przepraszam, że tak późno, ale to warto wiedzieć). Odpowiedni plug-in zainstaluje się w systemie w momencie, gdy zainstalujesz na komputerze Macromedia Flash MX albo 5 (może być trial).

Natomiast u mnie wystąpił dziwny problem... Miałem zainstalowane najnowsze biblioteki flasha na komputerze i zainstalowałem sobie Macromedia Flash 5. Po instalacji jakby wszystkie plug-iny w systemie znikneły... Musiałem dopiero wchodzić na stronę Macromedii i od nowa instalować wszystkie pliki... Dziwne, co? (nie oczekuję odpowiedzi)

_________________
„Powiedz mi, kim są twoi przyjaciele, a powiem ci, kim jesteś. Od tej zasady historia zna tylko jeden wyjątek - Judasz, którego znajomościom nie można nic zarzucić.” - ERNEST HEMINGWAY


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php