• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [flash] link
PostNapisane: Śr lis 19, 2003 10:31 pm 
powoli kombinuje troche ze swoja stronka w html i jak
zwykle pojawiają sie problemy ten jest taki:
mam porobione przyciski we flaszu teraz chce dodac do
nich linka w taki sposób ażeby po kliknięciu przycisku
zmieniała się strona w pływającej ramce
wiem ze odnośniki wstawia sie w programie do robienia
flaszowej animacji jednak z tego co żem wykombinował to
można tylko jako link dać adres internetowy spoko
fajnie tyle że mnie to nie satysfakcjonuje gdyz otwozy
sie to jako cala strona a nie w ramce sąsiedniej, a
może jakoś można w html'u dodać link bezpośrednio do
pliku flaszowego tak jak to sie robi z plikiem
graficznym ewentualnie gdzie trzeba wklepać
TARGET="nazwa ramki"


Góra
  
 
 Tytuł: Re: [flash] link
PostNapisane: Pt lis 21, 2003 11:43 am 
w adresie wpisujesz targeta
nie wiem jak tam masz zrobione
ale to pewnie cos takiego

getURL("http://www.jakasstronka.pl",target="noweokno");

cos takiego powinno dzialac, a jak nie to sprawdz sobie dokladna notacje w slowniku Action scriptu


Góra
  
 
 Tytuł: Re: [flash] link
PostNapisane: Pt lis 28, 2003 7:25 am 
Offline
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lis 07, 2002 3:49 pm
Posty: 24
Lokalizacja: Żnin
Prawidłowo powinno to wyglądać tak :

getURL("http://www.jakasstronka.pl","noweokno");

_________________
....:::: Life ist brutal ! ::::....
....:::: GG: 1275498 ! ::::....
...:: andre@admin.com.pl ::...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [flash] link
PostNapisane: Pt lis 28, 2003 7:20 pm 
Offline
Działa
Działa
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz kwi 03, 2003 2:40 pm
Posty: 1071
andre napisał(a):
Prawidłowo powinno to wyglądać tak :

getURL("http://www.jakasstronka.pl","noweokno");
\
... i gdzie "noweokno" to nazwa ramki, w której ma się otworzyć strona. We Flashu jest takie specjalne miejsce na wpisanie nazwy ramki - powinieneś się domyślić, gdy wpisywałeś adres :wink:

Andre, wybacz, że coś dopowiedziałem, ale strasznie mnie kusiło :twisted:

_________________
„Powiedz mi, kim są twoi przyjaciele, a powiem ci, kim jesteś. Od tej zasady historia zna tylko jeden wyjątek - Judasz, którego znajomościom nie można nic zarzucić.” - ERNEST HEMINGWAY


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [flash] link
PostNapisane: Pt lis 28, 2003 8:36 pm 
Offline
Zaczyna działać
Zaczyna działać
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt kwi 15, 2003 7:34 pm
Posty: 474
Lokalizacja: Żyrardów
KaRoL napisał(a):
andre napisał(a):
Prawidłowo powinno to wyglądać tak :
getURL("http://www.jakasstronka.pl","noweokno");
\
... i gdzie "noweokno" to nazwa ramki, w której ma się otworzyć strona. We Flashu jest takie specjalne miejsce na wpisanie nazwy ramki - powinieneś się domyślić, gdy wpisywałeś adres :wink:

w tym przypadku "noweokno" to jest nazwa ramki ponieważ wywołanie getURL wygląda tak:
Kod:
getURL("url", "window", "method");

Za "window" wstawiamy "_top", "_self", "_blank", "_parent" lub nazwę ramki, i nie musimy nigdzie pisać target, bo jest w definicji, że drugi parametr odpowiada właśnie temu.
To o czym KaRoL mówisz możemy zrobić tylko wtedy gdy robimy link z tekstu, bo jeśli mamy przycisk i wstawiamy akcję
Kod:
on(release) {
}
to nigdzie nie ma żadnego specjalnego miejsca.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [flash] link
PostNapisane: Cz lut 12, 2004 2:44 pm 
Offline
Działa
Działa
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz kwi 03, 2003 2:40 pm
Posty: 1071
Jest jest, ale nie miejsce w kodzie tylko w okienku gdy ActionScript nie mamy ustawione na Expert (tzn. wtedy gdy sami wybieramy gotowe komendy zamiast je wpisywać). Klika się w któreśtam miejsce w kodzie i pojawia się okienko z takim polem (nie pamiętam dokładnie).

Przepraszam, że jeszcze coś dopisuję, ale teraz dopiero zauważyłem ten post i odpowiedź Priesta.

_________________
„Powiedz mi, kim są twoi przyjaciele, a powiem ci, kim jesteś. Od tej zasady historia zna tylko jeden wyjątek - Judasz, którego znajomościom nie można nic zarzucić.” - ERNEST HEMINGWAY


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php