• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Formularz z CheckBox'em
PostNapisane: Cz lut 22, 2007 5:09 pm 
Offline

Dołączył(a): Cz lut 22, 2007 4:34 pm
Posty: 8
Lokalizacja: wziaść pieniądze
Witam, mam taki problem. Może zaczne że jeśli chodzi o Flash i Action Script to jestem początkującym użytkownikiem - głównie dlatego że strasznie trudno znaleść jakieś materiały do nauki a narazie nie chce wydawać 100zł na książke. W każdym bądz razie mam animacje w niej formularz a w nim pole, przycisk i CheckBox. Jeśli chodzi o CheckBox to w nim napisałęm taki kod ActionScipt :
Kod:
on(press) {
   gotoAndPlay(2);
}

Ponieważ chciałbym aby w momencie kliknięcia czyli zmiany jego wartości z true na false została wczytana druga klata. Niestety gdy go wciskam zmienia się jedynie obramowanie jego tj. staje się podkreślone zaś sama klatka numer 2 nie zostaje wczytana. Moje pytanie brzmi: W czym jest problem? Czy w internecie znajduje się jakiś pełny kurs nauki w tym języku?Z góry dziekuje za odpowiedź i odrazu uprzedzam że odpowiedzi na te pytania szukałęm w całym internecie z negatywnym skutkiem.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Formularz z CheckBox'em
PostNapisane: Pt lut 23, 2007 8:46 am 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 24, 2005 2:14 am
Posty: 4419
Witam
Kod:
var listenerObject = new Object();
listenerObject.click = function(event_obj) {
   !event_obj.target.selected ? gotoAndStop(2) : null;
};
my_check_box.addEventListener("click", listenerObject);
this.stop();

_________________
Dlaczego nie otrzymałeś odpowiedzi. .:. Komercyjnie - FLASH


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Formularz z CheckBox'em
PostNapisane: Pt lut 23, 2007 1:50 pm 
Offline

Dołączył(a): Cz lut 22, 2007 4:34 pm
Posty: 8
Lokalizacja: wziaść pieniądze
Witam, wpisuje ten kod co Pan polecił do Checbox'a ale wywala mi błąd:
Kod:
Kod:
appear within on/onClipEvent handler
     this.stop();

Total ActionScript Errors: 4     Reported Errors: 4

W czym może być błąd?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Formularz z CheckBox'em
PostNapisane: Pt lut 23, 2007 2:48 pm 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 24, 2005 2:14 am
Posty: 4419
Wstawiasz kod do skryptów CheckBoxa, źle. Wstawiaj w klatce, w której znajduje się CheckBox. Dla CheckBoxa nadaj nazwę my_check_box, wpisując ją w polu instancje name

_________________
Dlaczego nie otrzymałeś odpowiedzi. .:. Komercyjnie - FLASH


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php