• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Tło w divie się nie rozciąga pod FF/Opera
PostNapisane: Cz wrz 04, 2008 9:36 am 
Offline

Dołączył(a): Cz wrz 04, 2008 9:32 am
Posty: 3
Witam,

Kombinuje już kolejną godzinę i po prostu nie daje rady :/

Mam taki kod:

Kod:
<div style="background-color:#FFCCFF; width:900px; margin-left:auto; margin-right:auto; text-align:center; min-height:100px; height:auto !important; height:100px;">
<div style="margin-left:5px; width:600px; background-color:#FFFF00; float:left;">Menu lewe<br />1<br />2<br />3<br />4<br />5<br />6<br />7</div>
<div style="width:200px; margin-left:80px; background-color:#0000FF; float:left;">Menu prawe</div>
</div>


W IE6 (o dziwo) wyświetla się tak, jak powinno (ale tylko w IE to działa). Chcę, aby tło z głównego DIVa (tego pierwszego) rozciągało się automatycznie (niezależnie jak wysokie będą divy potomne). FF/Opera mają z tym jakiś problem... Te dwa środkowe divy (menu prawe i menu lewe), "wyskakują" z DIVa głównego...

Korzystając z komponentu "Web Developer Toolbar" (plugin FF), DIV główny zaznacza się prawidłowo (sam div jest rozciągnięty), ale nie rozciąga się tło...

Mam nadzieję, że napisałem to dosyć zrozumiale. Z góry dziękuje za pomoc!

Pozdrawiam,
damianoos


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tło w divie się nie rozciąga pod FF/Opera
PostNapisane: Cz wrz 04, 2008 1:51 pm 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Pn sty 29, 2007 12:45 am
Posty: 75
Lokalizacja: Swarzędz
Spróbuj dać overflow:auto dla diva oejmującego menu.
Poza tym - wstaw style do zewnętrznego pliku lub chociaż do bloku <style> i najlepiej - wrzuć stronę na serwer i podaj linka, zamiast wklejać kod.

_________________
Improve Firefox
Kurt Cobain i Nirvana
Dinozaury


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Tło w divie się nie rozciąga pod FF/Opera
PostNapisane: Pt wrz 05, 2008 8:33 am 
Offline

Dołączył(a): Cz wrz 04, 2008 9:32 am
Posty: 3
Właśnie wczoraj znalazłem odpowiedź, ale nie miałem już okazji tutaj napisać.
Overflow:hidden załatwia sprawę tak jak trzeba. Mimo wszystko dziękuje za pomoc, bo gdybym nic nie znalazł to byłbyś moją ostatnią deską ratunku :)

Pozdrawiam,
damianoos

P.S następnym razem tak z pewnością tak zrobię.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php