• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: DIV zamiast IFRAME
PostNapisane: Pt lip 18, 2008 12:24 am 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Pt sty 27, 2006 5:26 pm
Posty: 24
Lokalizacja: Warszwa
Jak zapewne każdy wie nie powinno się używać pływających ramek IFRAME, można je zastąpić DIVami. W obrębie własnej strony nie mam z tym problemów szczególnie iż tworze podstrony korzystające z sekcji HEAD strony głównej. Jednakże próbowałem zastosować tą technikę do otworzenia strony zewnętrznej. Niestety nie działa, z reguły w ogóle się nie ładuje a czasem ledwo tekst sam. Czy jest jakaś metoda by zaimportować całą stronę do DIVa jak do IFRAME? Chociażby coś jak takie wirtualne poxy jak w przypadku anonymouse.org chodź lepiej by było z działającymi flashami i stronami zrobionymi techniką AJAX (ponieważ z nimi nie radzi sobie anonymouse).
Jak się domyślam do tego potrzeba będzie już nie AJAXu/JavaScriptu a raczej czegoś Server-side. Co w zasadzie bardziej mi pasuje ponieważ chciałbym by ruch tej strony przechodził przez mój serwer jak przez poxy. Jednakże by znajdowało się to tylko w jednym z DIVów mojej strony.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: DIV zamiast IFRAME
PostNapisane: Pt lip 25, 2008 12:21 pm 
Offline

Dołączył(a): Pt lip 25, 2008 12:18 pm
Posty: 1
Piszesz kod w osobnym pliku, w szablonie strony wstawiasz odpowiedniego div'a a w nim inkludujesz za pomocę funkcji php include plik z zawartością.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: DIV zamiast IFRAME
PostNapisane: Pt lip 25, 2008 1:54 pm 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Pt sty 27, 2006 5:26 pm
Posty: 24
Lokalizacja: Warszwa
Źle mnie zrozumiałeś :). Napisałem że tak to prosta sprawa. Robię tak od dawna. Jednakże pytałem czy wie ktoś co zrobić by na swojej stronie w podobny sposób na swojej stronę wyświetlić np. wp.pl, google.pl lub jakąkolwiek inną stronę z zewnątrz, zachowując jej oryginalny wygląd jednakże by była w DIVie a nie IFRAME.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: DIV zamiast IFRAME
PostNapisane: Cz sie 21, 2008 3:41 pm 
Offline

Dołączył(a): Wt lut 12, 2008 2:51 am
Posty: 6
Ja proponuje tobie pobawić sie z AJAX'em, napisać skrypt który ci właduje plik zewnętrzny do warstwy


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: DIV zamiast IFRAME
PostNapisane: Wt sty 06, 2009 7:41 pm 
Offline
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So lip 19, 2008 11:51 am
Posty: 86
Lk_hc ma racje można to tak zrobić tylko serwer musi mieć obsługę PHP przy założeniu że plik nazywa śię index.php kod strony by wyglądał mniej więcej tak:[xml]<html>itp.
<body>
<div id:"menu">
<a href="index.php?page=http://strona.www">
</div>
<div id:"tresc">
<?php
include($_GET[page]);
?>
</div>
</html>itp.[/xml]
urzyłem skrótu "itp." gdyż każdy kto zna dobrze HTML powinien wiedzieć co tam jest a te informacje są zbędne w rozwiązaniu problemu

_________________
Jeżeli szczeliłem gafę popraw mnie na PW czy w wątku, gafy zdarzają się każdemu
Są 2 rzeczy nieskończone "for($a=0;$a<0;$a++){...}" i głupota ludzka, choć tą 1. można zakończyć za pomocą $a=-1;


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: DIV zamiast IFRAME
PostNapisane: Wt lut 03, 2009 1:47 pm 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Wt sie 03, 2004 3:13 am
Posty: 37
To rozwiązanie nie działa. Prosze o więcej szczegółów.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: DIV zamiast IFRAME
PostNapisane: Pt lut 04, 2011 10:54 am 
Offline

Dołączył(a): Pt lut 04, 2011 10:44 am
Posty: 1
A ja wam powiem, że gvim z kolorowaniem html'a i odpowiednim indentowaniem jest bardzo przyjemny do edycji - póki co, to jest jeden z najlepszych ed. html jakie miałem :)
W dodatku, jeśli ktoś bardzo lubi automatyke, to można sobie skrypt napisać, generujący dowolne elementy szablonowo.

_________________
642-436 | PMI-001 | 642-832 | 642-642


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: DIV zamiast IFRAME
PostNapisane: Wt mar 08, 2011 11:47 am 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Wt lut 08, 2005 6:29 pm
Posty: 168
Lokalizacja: Gdańsk
Możesz użyć include'dowania:
http://www.yarpo.pl/2010/10/31/includowanie-plikow/
http://www.yarpo.pl/2010/10/31/includow ... ze-danych/

albo Ajaksa:
http://www.yarpo.pl/2011/03/06/ajax-kompedium-wiedzy/

_________________
http://yarpo.pl
http://youthcoders.net
yarpo.republika.pl/www || yarpo.republika.pl/css2 || yarpo.republika.pl/php


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php