• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Sztywna strona z zawartością ruchomą wewnątrz.
PostNapisane: N maja 01, 2011 10:16 pm 
Offline

Dołączył(a): N maja 01, 2011 10:02 pm
Posty: 4
Witam serdecznie! Mam na imię Tomek, to mój pierwszy post na tym forum. Z góry zaznaczę, nie mam zbyt wielkiej wiedzy nt. tworzenia stron.
Piszę tu, gdyż mam pewien problem. Chciałem zrobić sztywną stronę, nie rozciągającą się pod wpływem zawartości (nie wiem, jak to fachowo się nazywa), a sama zawartość miałaby być przesuwana góra/dół suwakiem znajdującym się wewnątrz ramy strony. Nie raz widziałem coś takiego u ludzi w port folio i podoba mi się to. Tylko nie bardzo mam pomysł jak to zrobić, więc proszę was, żeby ktoś dał opis do podobnego problemu lub jakoś opisał to rozwiązanie.
Grafikę pod stronę robię w grafice wektorowej, potnę ją i będę składał w Dreamweaver.
Jeśli opisałem to niezrozumiale lub zbyt mało szczegółowo, to napiszcie to, wtedy spróbuję jakoś rozwinąć to bardziej.
Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Sztywna strona z zawartością ruchomą wewnątrz.
PostNapisane: Pn maja 02, 2011 9:45 am 
Offline
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr mar 26, 2008 7:33 pm
Posty: 127
Nie wiem czy o to chodzi, ale poczytaj o iframe, a tu jakis tam przykład.

_________________
Oryginalne jcb części zamienne, zawsze aktualne darmowe ogłoszenia i dobre pozycjonowanie białystok. Do zobaczenia!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sztywna strona z zawartością ruchomą wewnątrz.
PostNapisane: Pn maja 02, 2011 5:04 pm 
Offline
Administrator

Dołączył(a): Pn paź 04, 2004 10:52 am
Posty: 938
Nie iframe, tylko parametr CSS overflow.

_________________
“The power of the Web is in its universality. Access by everyone regardless of disability
is an essential aspect.” – Tim Berners-Lee, przewodniczący W3C, twórca WWW


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sztywna strona z zawartością ruchomą wewnątrz.
PostNapisane: Pn maja 02, 2011 9:25 pm 
Offline

Dołączył(a): N maja 01, 2011 10:02 pm
Posty: 4
Dzięki wielkie, chodziło mi chyba właśnie o overflow. Dojdę do tego etapu za jakiś czas (robię stronkę powoli wieczorkami) i zdam relację, czy o to chodziło. Jeszcze raz dzięki i jeszcze się tu pewnie odezwę, więc prosiłbym nie zamykać jeszcze tego tematu w najbliższym czasie.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php