• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Ustawienie drugiej domeny na serwerze nazwa.pl
PostNapisane: Pn lut 21, 2011 4:31 pm 
Offline

Dołączył(a): Pn lut 21, 2011 3:06 pm
Posty: 1
Witam,

Mam problem, nie znam się za bardzo na takich sprawach i mam nadzieję ze dobrze to wytłumacze.
Mam serwer na nazwa.pl i dwie domeny.
Jedna domena jest przekierowana na serwer np.: mojadomena.nazwa.pl i pojawia sie ok.,
a teraz chcę ustawić drugą tak, żeby jej adres pojawiał się drugadomena.pl (żeby można było robic odnośniki np. drugadomena.pl/kontakt.html i żeby nie było mojadomena.nazwa.pl/druga ) i zeby nie robilo mi ramek.
Czy trzeba to jakoś konfigurować skryptami?
Gdzie wtedy wrzucam dane na serwer?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Ustawienie drugiej domeny na serwerze nazwa.pl
PostNapisane: Wt lut 22, 2011 11:29 am 
Offline

Dołączył(a): Śr lis 17, 2010 12:03 pm
Posty: 12
Musisz dodać domenę w panelu administracyjnym konta i przekierować ją na ten sam katalog, który wskazuje mojadomena.nazwa.pl najprawdopodobniej jest public_html.
W panelu gdzie masz zarejestrowaną domenę drugadomena.pl ustawiasz serwery DNS takie jakie masz podane w panelu na nazwa.pl. Po kilku godzinach domena powinna działać.
Jeśli masz linki do starej domeny to musisz je ręcznie zmodyfikować. Jeśli stara domena została już zaindeksowana to zrób przekierowanie 301 na nową domenę.

_________________
Usability stron www


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php