• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pomocy!! mam domene a co z hostingiem??
PostNapisane: Śr kwi 14, 2010 3:40 pm 
Offline

Dołączył(a): Śr kwi 14, 2010 3:32 pm
Posty: 1
Witam zakupiłem domene .pl niestety zapomniałem o serwerze.

Proszę was o pomoc!!!

mam pytanie czy jest jakis darmowy hosting który mogłbym podłączyć pod domene.pl ale nie chodzi mi tu o przekierowanie.

proszę was o pomoc!


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Pomocy!! mam domene a co z hostingiem??
PostNapisane: Śr kwi 21, 2010 10:05 am 
Offline
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr mar 26, 2008 7:33 pm
Posty: 127
cba.pl - ale sugeruje zainwestowac kilka piw rocznie na coś konkretniejszego ;)

_________________
Oryginalne jcb części zamienne, zawsze aktualne darmowe ogłoszenia i dobre pozycjonowanie białystok. Do zobaczenia!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pomocy!! mam domene a co z hostingiem??
PostNapisane: Pt wrz 09, 2011 9:40 am 
Offline

Dołączył(a): N maja 01, 2011 10:02 pm
Posty: 4
Witam!
Nie wiem, jak tu na forum tolerowane jest pisanie w starszych wątkach, czy kilka miesięcy to już górnictwo, za którego dostanę bana. Ja nie chciałem zakładać drugiego takiego samego tematu.

Mam taki sam problem, mam do dyspozycji domenę na home.pl, ale nie mam hostingu. Troszkę poczytałem, że najlepszy będzie cba.pl Założyłem tam darmowe konto i co dalej? Szczerze mówiąc, nie wiem nawet jak o taki problem zapytać wyszukiwarkę:/ Jest gdzieś jakiś tutorial lub coś takiego?

Wykupowanie płatnego hostingu odpada, to nie serwis internetowy, a strona internetowa okolicznej pizzeri (HTML i odrobina CSS), gdzie co jakiś czas będzie uzupełnione menu i wrzuci się co jakiś czas jakieś nieduże zdjęcie do galerii, więc nic wielkiego. Odwiedzin też nie będzie wiele.

Bardzo prosiłbym o pomoc, Tomek.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Pomocy!! mam domene a co z hostingiem??
PostNapisane: So wrz 10, 2011 6:57 am 
Offline

Dołączył(a): Pn lut 28, 2011 7:58 am
Posty: 6
Lokalizacja: Wrocław
Ale pizzerię chyba stać na wydanie kilku złotych miesięcznie na hosting? Zwłaszcza, że uniknie się w ten sposób częstych awarii, niespodziewanych usunięć stron i możliwych reklam.

Moim zdaniem, zakładanie strony bądź co bądź komercyjnej, choćby i najprostszej mija się z celem.

Już widzę wpienionego klienta, który chce odnaleźć Wasz numer telefonu, ale akurat strona padła lub wczytuje się strasznie długo. I już widzę, jak do Was wraca po takich przygodach ;)

_________________
Terapia dziecięca online.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Pomocy!! mam domene a co z hostingiem??
PostNapisane: So wrz 10, 2011 7:07 am 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 24, 2005 2:14 am
Posty: 4419
@Prysiu ma święta rację. Nadal istnieje tendencja do oszczędzania, ludzie myślą że jak jest coś za darmo to się nie opłaca wydawać kasy. Darmowy hosting zawsze ma jakieś wady, jak nie zwisy to reklamy itp. Profesjonalny sprawdzony hosting to to około 100zł rocznie czyli 8.3zł miesięcznie. Jeśli dodać domenę nawet po przedłużeniu czyli też ze 100zł to wychodzi razem 17zł miesięcznie. To mikroskopijny koszt jak za wszech dostępną i stała reklamę w największym medium. Dodatkowo te koszty można odliczyć. Nie ma co robić wiochy, i pamiętać o zasadzie jak nie włożysz to nie wyjmiesz.

_________________
Dlaczego nie otrzymałeś odpowiedzi. .:. Komercyjnie - FLASH


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pomocy!! mam domene a co z hostingiem??
PostNapisane: So wrz 10, 2011 8:39 am 
Offline

Dołączył(a): N maja 01, 2011 10:02 pm
Posty: 4
Tylko jest jedna ważna sprawa panowie - to nie ja za to płacę, a właściciel chciał po taniości, więc wybrał najtańszą ofertę w home.pl.
Mógłby ktoś pomóc w uporaniu się z problemem przytoczonym przeze mnie? Chciałbym mieć dane strony na cba.pl, a korzystać z wykupionej domeny na home.pl.

A może gdzieś w sieci jest instrukcja, jak zrobić coś takiego (najlepiej po polsku).

Uwierzcie, doceniam waszą radę nt. płatnego hosta, lecz z tym problemu nie mam.

Pozdrawiam, Tomek.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Pomocy!! mam domene a co z hostingiem??
PostNapisane: So wrz 10, 2011 12:14 pm 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 24, 2005 2:14 am
Posty: 4419
Zawsze szukaj u źródła http://cba.pl/faq/

_________________
Dlaczego nie otrzymałeś odpowiedzi. .:. Komercyjnie - FLASH


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pomocy!! mam domene a co z hostingiem??
PostNapisane: Śr paź 19, 2011 10:04 am 
Offline

Dołączył(a): Śr paź 19, 2011 9:53 am
Posty: 3
Polecam również hosting na stronie http://www.citynetwork.pl/hosting/

Niedługo organizujemy promocję, gdzie całoroczny pakiet będzie darmowy.

_________________
http://www.citynetwork.pl Hosting, Domeny, Cloud Computing


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Pomocy!! mam domene a co z hostingiem??
PostNapisane: Cz lis 17, 2011 4:20 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lis 17, 2011 10:04 am
Posty: 5
dalemciala tak jak pisali poprzednicy zainwestuj grosza i kup serwer. Będziesz korzystał z darmowego a co jeśli darmowy serwer zamkną? Ja mogę polecić Tobie naszą firmę hosting www

_________________
agencja interaktywna


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Pomocy!! mam domene a co z hostingiem??
PostNapisane: Wt sty 03, 2012 8:14 pm 
Offline

Dołączył(a): So gru 03, 2011 6:28 am
Posty: 3
Bidne te pizze muszą mieć ;) Boo.pl za sms / 2m-ce i masa innych. Home skasuje 120 pln za rok, więc chyba tak tanio nie jest.

_________________
koszulki z własnym nadrukiem


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Pomocy!! mam domene a co z hostingiem??
PostNapisane: Cz lut 16, 2012 9:11 pm 
Offline

Dołączył(a): Wt sty 17, 2012 7:46 pm
Posty: 15
naprawdę za home wychodzi taka cena?

_________________
Pisanie prac,Prace magisterskie oraz Korepetycje


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Pomocy!! mam domene a co z hostingiem??
PostNapisane: Cz mar 01, 2012 5:33 am 
Offline

Dołączył(a): Wt maja 31, 2011 2:37 pm
Posty: 3
Home jest drogim hostingiem i ma problemy ze skryptami jak WP czy Joomla. Support od nich robi co może, ale im się to gryzie z niektórymi ich rozwiązaniami. Ostatnio najtańszy hosting, co prawda w promocji, to http://www.uti.pl/voucher/ Za 10zł rok hostingu to aż miło zapłacić :)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php