• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Explorer i głupie blokady
PostNapisane: Pt maja 06, 2005 9:16 am 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Pt lis 14, 2003 5:20 pm
Posty: 53
Lokalizacja: Golub-Dobrzyń
Z góry przepraszam za nietematyczność i banalne pytanie ale nie wiedziałem gdzie to napisać.
Pytanie mam proste.
JAK DEFINITYWNIE I SKUTECZNIE WYŁĄCZYĆ W IE WKURZAJĄCE BLOKADY ZAWARTOŚCI AKTYWNEJ czyli tzw. pasek informacjii który mnie łaskawie chroni przed czymś a ja tego nie chcę.
Postępowałem zgodnie z instrukcją z HELPA ale chyba jestem zbyt tępy w porównaniu z Microsoftem bo nic to nie zmienia i informacje o zablokowanej zawartości ciągle mi wyskakują.

Mówie tu o konkretnej sytuacji w której chcę otworzyć stronę z dysku zawierajacą np jakiś skrypt JS. (z sieci online otwierają się OK bez wyskakiwania denerwującego paska z blokadą).

Bardzo proszę jeśli komuś strony lokalnie z dysku otwierają się w IE normalnie bez blokowania to niech napisze jaką opcją w ustawieniach się tego pozbył.
Z góry dzięki!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Explorer i głupie blokady
PostNapisane: So maja 28, 2005 10:00 pm 
Offline
Działa
Działa
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn wrz 09, 2002 11:13 am
Posty: 801
Lokalizacja: Kraków
w sumie mnie tez denerwuje ten pasek (nie chce byc niemiły ;)) no ale coz.....uzywam opery ;)

_________________
Daj zwierzakowi jeść... klik w miskę i do przodu :)
www.pustamiska.pl
Dziękuję.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Explorer i głupie blokady
PostNapisane: Cz cze 02, 2005 5:57 am 
Offline

Dołączył(a): Wt lis 23, 2004 9:08 am
Posty: 15
Nie będę tu faworyzował, ale zmieńsobie przeglądarkę. Masz taki wybór: Firefox, Opera, Mozilla, Smartfox, ..... IE się do nich chowa.

_________________
Ptak82
------------------------------
http://medeco.p9.pl/wordpress - mój blog
http://createwww.pl - Firma


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Explorer i głupie blokady
PostNapisane: Pn cze 13, 2005 1:54 pm 
Offline

Dołączył(a): Pn kwi 18, 2005 7:53 am
Posty: 19
A to jeszcze ktos uzywa IE? 8O ;) Ja polecam firefoxa. Tez mnie ten pasek denerwuje w IE ale na szczescie wlaczam ten shit tylko na pare minut zeby sprawdzic jak moja praca w tym wyglada i zawszy z ulga wylaczam i wracam do kochanego ognistego liska :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Explorer i głupie blokady
PostNapisane: Pn cze 13, 2005 2:06 pm 
Offline
Działa
Działa
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn wrz 09, 2002 11:13 am
Posty: 801
Lokalizacja: Kraków
hmmm wiesz nie zebym sie wybijał ale nie znam firmy ( oprócz niektórych informatycznych bazujacych na innych systemach niz NT ) która uzywała by firefoxa czy chociazby opery, nie chce faworyzowac bo i tak opery nie zamienie na nic innego, ale jestem czasem podwykonawca dla firm zajmujacych sie webdesignem i bardzo czesto słysze "strona ma byc 800x600 i działac pod IE", oczywiscie w zdecydowanej wiekszsci takie texty wynikaja z niewiedzy i nieznajomosci osob zamawiajacych usluge.....ale daje to do myslenia na ten temat

_________________
Daj zwierzakowi jeść... klik w miskę i do przodu :)
www.pustamiska.pl
Dziękuję.


Ostatnio edytowano Pn cze 13, 2005 6:39 pm przez Yay Gree, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Explorer i głupie blokady
PostNapisane: Pn cze 13, 2005 2:31 pm 
Offline

Dołączył(a): Pn kwi 18, 2005 7:53 am
Posty: 19
No niestety masz racje. IE nadal jest najpopularniejszy i robiac strony trzeba sie z nim liczyc. Tak samo jak ze, smiesznym juz powoli IMO, standardem 800x600. Pocieszajace jest jednak, ze znacznie wzrasta liczba użytkowników przeglądarek konkurencyjnych dla programu Microsoftu. Rokuje to chyba dobrze na przyszłość. No chyba, ze kolejna wersja IE bedzie czegos warta, ale to raczej malo prawdopodobne.

PS. Do admina: nie uwazasz, ze troszke zabawnie wyglada to, ze moj przedmowca ma pod nickiem "nowy" a zaraz nizej przeczytac mozna, ze na forum jest prawie 3 lata...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Explorer i głupie blokady
PostNapisane: Pn cze 13, 2005 5:04 pm 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Śr gru 15, 2004 8:18 pm
Posty: 162
Ale nie o to was pytano jaka przeglądarka jest najlepsza...
P.S. - Do admina: Mój przedmówca ma rację z tymi rangami.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Explorer i głupie blokady
PostNapisane: Pn cze 13, 2005 10:12 pm 
Offline
Działa
Działa
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn wrz 09, 2002 11:13 am
Posty: 801
Lokalizacja: Kraków
racja gruvby. Wiec jak juz powiedziałem nie mam pojeci i mnie ta blokada tez denerwoje. Wiec moze poszukaj na jamie:
http://infojama.pl/
moze znajdziesz odpowiedz (bardzo prawdopodobne) ja juz nie mam siły do odbugowywania IE :)

_________________
Daj zwierzakowi jeść... klik w miskę i do przodu :)
www.pustamiska.pl
Dziękuję.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php