Szukałam na wielu stronach kursu PHP dla początkujących. Znalazłam i tutaj. Czytając informację, że ten kurs różni się od innych miałam nadzieję, że znajdę tu informacje, których nie ma w innych kursach.
Niestety tak się nie stało.
Dlaczego?
Wszystkie kursy, które dotąd znalazłam zaczynają od paru słów wstępu, czym jest PHP i przechodzą do podstawowych skryptów. Państwa kurs jest taki sam.
Hmm - i tu jest problem.
Ja naprawdę nie mam bladego pojęcia o PHP.
W takim kursie dla początkujących chciałabym znaleźć naprawdę podstawowe informacje.
Czyli po słowach wstępu czym jest PHP, chciałabym znaleźć informacje -instrukcje o najprostszych programach, które będą mi potrzebne do PHP.
Nie tylko króciutkie zdanie, że to jest taki program i służy do danej rzeczy.
Ale prawdziwe informacje o tym, jak i gdzie należy je zainstalować, jak działają ? Co jeszcze należy zrobić i jak się posługiwać tymi programami? Takie naprawdę podstawowe informacje - wręcz instrukcje prowadzące początkującego krok po kroku.
Dopiero, jak już przebrnę przez te instrukcje chciałabym zobaczyć informacje, jak stworzyć najprostszy skrypt.
W ten sposób nauczyłam się HTML-a i to z powodzeniem. Znalazłam kurs, który wszyściutko po kolei tłumaczył. Jak się zrobiło jedną rzecz to dopiero przechodziło się do następnej.
Dam dla prównania taki przykład : nie można uczyć funkcji nie mając pojęcia o potęgowaniu czy pierwiastku liczby.
|