• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo

template->_php_include(): File ./../../../../quickselect.php does not exist or is empty

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Co robimy z tym forum?
PostNapisane: So cze 25, 2005 10:15 pm 
Nowy
Nowy

Zapraszam do dzielenia się konkretnymi pomysłami. I możliwie ograniczmy narzekania :wink:

Tytuł: Re: Co robimy z tym forum?
PostNapisane: So cze 25, 2005 11:33 pm 
Działa
Działa

Zamykamy tak na dwa tygodnie. Kasujemy wszystkie posty i konta. Wybieramy nowych modów i adminów. I startujemy od 0. Bez strasznie, bez reguł. Innymi słowy bez żanych zasad.
Potem trza dać nowe emotikonki i ściągnać odpowiednich ludzi co by tworzyli klimat na forum.
I trzeba pozwalać na luźne dyskusje na każdym forum i każdym temacie a nie takie zamykać albo straszyć ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: N cze 26, 2005 11:14 am 
Nowy
Nowy

Ja tam bym zlecił iniside'owi zrobienie emotek, dałbym mu moda, przerobiłbym wygląd forum (intensywniejsze kolory itp.), poszerzyłbym forum.

PostNapisane: N cze 26, 2005 11:40 am 
Działa
Działa

zdecydowanie jestem za działem grafika <--- corel, ilustrator, photoshop, maya 3d max, mx studio, vue, i wiele innych........ przynajmniej moglbym sobie cs poisac :D

PostNapisane: N cze 26, 2005 12:06 pm 
Nowy
Nowy

iniside, jak chcesz bez reguł, to dajmy sobie spokój z działami z zróbmy jeden wielki HP&OT, aczkolwiek spróbuj sobie wyobrazić jego funkcjonaloność :wink:

Może jednak nie róbmy kroku w tył i nie zatracajmy atmosfery pełnego profesjonalizmu - można nieco ożywić (właściwie wskrzesić :D) grafikę, dodać nowe działy, zmienić moderatorów, ale narazie na tym poprzestańmy. Mogę pomóc przy emotach :wink:

PostNapisane: N cze 26, 2005 12:13 pm 
Działa
Działa

ja swoje oczekiwania skupiam na obszernym dziale rafika i lepszej promocji forum

PostNapisane: N cze 26, 2005 1:26 pm 
Nowy
Nowy

A są ludzie co by tworzyli tą atmosferę?

PostNapisane: N cze 26, 2005 1:57 pm 
Administrator

Od pewnego czasu w mojej głowie kotłowało się wiele pomysłów na temat zmian na forum. Przedstawię większość z nich, które moim zdaniem są możliwe do zrealizowania. Niektóre są zaczerpnięte od propozycji innych użytkowników, które nie zostały wprowadzone w życie:
- zmiana nazwy działu "Oceń stronę" na "Oceń pracę" lub "Oceń projekt", gdzie w nawiasach kwadratowych autor topicu określałby typ danej pracy - strona (ew. witryna, serwis), layout, animacja itp. np. "[layout] strona klubu piłkarskiego".
- stworzenie osobnego działu np. "Gotowe skrypty", gdzie prowadzone byłyby dyskusje nt. gotowych aplikacji i skryptów, głównie tych wykonywanych po stronie serwera. Autor topicu w temacie używając nawiasów kwadratowych określałby o czym jest dany topic (np. [problem], [dyskusja], [szukam]), i ewentualnie jakiej aplikacji dotyczy np. "[problem][phpBB] Opis problemu".
- ujednolicenie działów na forum - aby takie same zasady panowały w każdym dziale.
- zwiększenie poziomu moderacji - skuteczne dławienie poczynań użytkowników, którzy w swoich postach łamią na raz kilka punktów regulaminu i robią to notorycznie. W przypadku, gdy sprawa dotyczy nowych użytkowników, delikatne zwrócenie uwagi nt. nieprzestrzegania regulaminu, wskazania niedopatrzeń i prośby o poprawność w następnych postach.
Zmiany te wymagałyby wprowadzenia większej ilości moderatorów oraz zmian w regulaminie. Od razu zgłaszam się jako chętny do pomocy we wprowadzeniu tych zmian.

Jeśli chodzi o przerobienie wyglądu forum to podejrzewam, że pewnie nastąpi to wraz z przerobieniem całej strony webinside.pl zapowiadanej na te wakacje.

PostNapisane: N cze 26, 2005 2:15 pm 
Nowy
Nowy

Do tego:
- dział "Grafika", koniecznie z nazwą programu/zagadnienia ("[Gimp]", "[Photoshop]", "[3D]" etc)
- bezwzględność moderatorów :wink: za topic "POMOCY!!" i pokrewne ban na 24h + usunięcie topicu, za recydywę ban na 72h - porządek musi być! :D
- nowe emoty :wink:
- atmosfera pełnego profesjonalizmu, ale bez kreaowania hermetycznej społeczności (to już od nas zależy)

PostNapisane: N cze 26, 2005 2:58 pm 
Działa
Działa

jezeli chodzi o srodowiska linuxowe typu gimp (wiem nie wiele), ale grafike realizuje bez problemu, podobnie jak ocene - wszystko w kategoriach art i webart......wiec jesli chodzi o grafike to ja sie deklaruje do pomocy

PostNapisane: N cze 26, 2005 7:44 pm 
Działa
Działa

yhmt napisał(a):
iniside, jak chcesz bez reguł, to dajmy sobie spokój z działami z zróbmy jeden wielki HP&OT, aczkolwiek spróbuj sobie wyobrazić jego funkcjonaloność :wink:

Może jednak nie róbmy kroku w tył i nie zatracajmy atmosfery pełnego profesjonalizmu - można nieco ożywić (właściwie wskrzesić :D) grafikę, dodać nowe działy, zmienić moderatorów, ale narazie na tym poprzestańmy. Mogę pomóc przy emotach :wink:

Brak reguł == wolność w wprowadzeniu dyskusji. Oczywiście za chowanie kultury etc. ;)
Właśnie widzisz jak to wychodzi na pełnym profesjnoliźmie.
Zobaczmy forum webhelp.pl tez można sie wiele dowiedzieć a jednak ma stałych userów. Swego czasu z forum linuxweb też można było sporo inforamcji wyciągnąć, chociaż był tam pełen luz (ale coś pękło i ludzi przestali sie udzielać..) podobnie pclab.pl...
Chodzi o to, żeby tu panowała miła atmosfera, nie przepełniona jakiś snobizmem, profesjonalizm i wyobrażeniami że nie wiadomo kto kim jest.. ;)

BTW. Jak na nowej wersji forum dojdzie do tego do czego doszło na tej (pełny profesjonalizm), to z góry mówie jak ogłaszam recydywne i eksmituje 8) :twisted:
Powód. Do przeciętnego usera takie coś nie trafia, do mnie też nie lubie czytać jak ktoś nie wiadomo co uważa nt. tego co pisze, i nie można podyskutować o tym że moje rozwiązanie może być lepsze i pokłócić się tak przz 4 strony powiedzmy...
Cytuj:
8. Jeśli nie potrafimy pomóc, nie odpowiadamy na dany temat. Wypowiedzi typu: "Przykro mi, ale nie wiem" nie wnoszą nic do dyskusji i zostaną usunięte, a użytkownik otrzyma ostrzeżenie. (o tym w punkcie IV)

Punkt do skasowania. Ogranicznie wolności etc.
Cytuj:
9. Użytkownik jest zobowiązany dbać o estetykę i kulturę tematów/odpowiedzi swojego autorstwa. Nawet prowokacja nie będzie usprawiedliwiała braku kultury - w takim wypadku należy poinformować kogoś z moderatorów/administratorów forum. Tyczy się to także niewłaściwego użytkowania mechanizmu BBCode (np. rażące kolory, duże czcionki).

Wiadomo do kasacji..
Cytuj:
Zabrania się również umieszczanie grafiki na forum, chyba, że wymaga tego sytuacja - dozwolone są wykresy statystyczne itp., które urozmaicają wypowiedź i czynią temat bardziej atrakcyjnym. W innych przypadkach należy podać odnośnik do danego pliku (umieszczając go uprzednio na jakimś serwerze, np. republika.pl).

Kategorycznie do wywlenia.
Cytuj:
10. Do prowadzenia prywatnych rozmów między użytkownikami służy mechanizm Prywatnych Wiadomości (PW). Dlatego też zamieszczanie w dyskusjach fragmentów niezwiązanych z tematem (tzw. off-topic`owanie) uznaje się za łamanie niniejszego Regulaminu. Za off-topic moderator/administrator może, ale nie musi przyznać ostrzeżenie bądź też zablokować/zamknąć temat.

Też mi coś, wiadomo do usunięcia.

PostNapisane: N cze 26, 2005 8:21 pm 
Nowy
Nowy

1. Weź Ty nam nie usiłuj wprowadzić na forum anarchii jakiejś... :wink:
2. Profesjonalizm nie oznacza snobizmu. To polega na tym, żeby wiedzieć, co się mówi, a nie twierdzić, że się wie najlepiej :twisted:
3. Pkt. 10 - w niebyt; pkt. 8 zostaje (radzę nieco zmieńić treść - wszak chodzi o to, żeby kolejne posty coś do dyskusji wnosiły); pkt. 9 do modysikacji (usunąć zapis o grafice; kultura i estetyka musi zostać)
4. Czy Admin wie o tym topicu??

PostNapisane: N cze 26, 2005 8:46 pm 
Działa
Działa

Zaufaj mi. Ja niechce anarchi tylko miłą przyjacielską atmosfere. Żeby każdy kto tu trafi poczuł sie jak u siebie.. ;)
Edit:
Ok. Nasz ukochany admin :D, zaproponował mi, iż da nam FTP, osobną baze danych i co tam jeszcze potrzeba, żebyśmy zaczęli tworzyć to nowe forum(przenieść posty, emotikonki inne pierdoły), i potem je oddać do dyspozycji.

Wszyscy sie tu wpisywać co myśla, a potem dać jakiś kontakt bo takie użeranie sie na forum nie ma sensu ;).

Każdy chętny do pomocy mile widziany. Zwłaszcza Ci co wypowiadają sie w tym temacie.

PostNapisane: Pn cze 27, 2005 8:11 am 
Działa
Działa

no to co robimy o ile moge zapytac?..... albo powtórze temat: co robimy??

PostNapisane: Pn cze 27, 2005 12:31 pm 
Działa
Działa

Na dobry początek musimy sie dogadać. Zaczynamy startować z nowym forum czy nie... Ja jestem za nowym..

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1