yhmt napisał(a):
iniside, jak chcesz bez reguł, to dajmy sobie spokój z działami z zróbmy jeden wielki HP&OT, aczkolwiek spróbuj sobie wyobrazić jego funkcjonaloność

Może jednak nie róbmy kroku w tył i nie zatracajmy atmosfery pełnego profesjonalizmu - można nieco ożywić (właściwie wskrzesić

) grafikę, dodać nowe działy, zmienić moderatorów, ale narazie na tym poprzestańmy. Mogę pomóc przy emotach

Brak reguł == wolność w wprowadzeniu dyskusji. Oczywiście za chowanie kultury etc.

Właśnie widzisz jak to wychodzi na pełnym profesjnoliźmie.
Zobaczmy forum webhelp.pl tez można sie wiele dowiedzieć a jednak ma stałych userów. Swego czasu z forum linuxweb też można było sporo inforamcji wyciągnąć, chociaż był tam pełen luz (ale coś pękło i ludzi przestali sie udzielać..) podobnie pclab.pl...
Chodzi o to, żeby tu panowała miła atmosfera, nie przepełniona jakiś snobizmem, profesjonalizm i wyobrażeniami że nie wiadomo kto kim jest..

BTW. Jak na nowej wersji forum dojdzie do tego do czego doszło na tej (pełny profesjonalizm), to z góry mówie jak ogłaszam recydywne i eksmituje
Powód. Do przeciętnego usera takie coś nie trafia, do mnie też nie lubie czytać jak ktoś nie wiadomo co uważa nt. tego co pisze, i nie można podyskutować o tym że moje rozwiązanie może być lepsze i pokłócić się tak przz 4 strony powiedzmy...
Cytuj:
8. Jeśli nie potrafimy pomóc, nie odpowiadamy na dany temat. Wypowiedzi typu: "Przykro mi, ale nie wiem" nie wnoszą nic do dyskusji i zostaną usunięte, a użytkownik otrzyma ostrzeżenie. (o tym w punkcie IV)
Punkt do skasowania. Ogranicznie wolności etc.
Cytuj:
9. Użytkownik jest zobowiązany dbać o estetykę i kulturę tematów/odpowiedzi swojego autorstwa. Nawet prowokacja nie będzie usprawiedliwiała braku kultury - w takim wypadku należy poinformować kogoś z moderatorów/administratorów forum. Tyczy się to także niewłaściwego użytkowania mechanizmu BBCode (np. rażące kolory, duże czcionki).
Wiadomo do kasacji..
Cytuj:
Zabrania się również umieszczanie grafiki na forum, chyba, że wymaga tego sytuacja - dozwolone są wykresy statystyczne itp., które urozmaicają wypowiedź i czynią temat bardziej atrakcyjnym. W innych przypadkach należy podać odnośnik do danego pliku (umieszczając go uprzednio na jakimś serwerze, np. republika.pl).
Kategorycznie do wywlenia.
Cytuj:
10. Do prowadzenia prywatnych rozmów między użytkownikami służy mechanizm Prywatnych Wiadomości (PW). Dlatego też zamieszczanie w dyskusjach fragmentów niezwiązanych z tematem (tzw. off-topic`owanie) uznaje się za łamanie niniejszego Regulaminu. Za off-topic moderator/administrator może, ale nie musi przyznać ostrzeżenie bądź też zablokować/zamknąć temat.
Też mi coś, wiadomo do usunięcia.