• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo

template->_php_include(): File ./../../../../quickselect.php does not exist or is empty

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Najwyraźniej brak wychowania gdzieś w administracji
PostNapisane: Cz mar 31, 2011 12:34 pm 
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Mój pracodawca umieścił w dziale "Giełda ofert: Poszukuję/Kupię/Sprzedam/Zlecę/Współpraca" następujące ogłoszenie:

Cytuj:
Poszukuję nazwy domeny dla nowego serwisu internetowego.
Będzie to strona startowa zawierająca linki do najlepszych serwisów www z Polski i zagranicy.
Autor domeny której nazwa zostanie wybrana otrzyma nagrodę pieniężną w wysokości 500 zł.
Propozycje proszę podsyłać na e-maila:
...

Wymagania:
- domena dostępna w .com oraz w .pl
- możliwość odkupienia już istniejącej domeny .com oraz .pl w cenie 500 zł jeżeli dana osoba jest ich właścicielem
- nazwa powinna być łatwa do zapamiętania (zarówno w języku polskim jak i angielskim) oraz nie przekraczać 10 znaków
- termin podesłania propozycji do: 2011.04.03

Jako tytuł wiadomości e-mail proszę podać „konkurs – imię i nazwisko”. W treści proszę podać:
- proponowaną nazwę oraz potwierdzenie że domena .pl oraz .com dla tej nazwy jest wolna
- numer konta oraz dane osobowe potrzebne do wykonania przelewu
- link do tematu w którym znaleźliście Państwo to ogłoszenie (jest ono umieszczone również na innych serwisach)

Zwycięzca konkursu zostanie ogłoszony najpóźniej 6 kwietnia 2011 roku. Pod niniejszym tematem zostanie podana wyłoniona nazwa oraz imię i nazwisko zwycięzcy. Jeżeli zwycięzca został wyłoniony na innej stronie WWW, pojawi się link do tematu.

Proszę nie podawać propozycji w tym temacie. Wymagamy jedynie wyraźnego napisania że biorą Państwo udział w konkursie i że nadesłaliście swoją propozycję z adresu email xxxxxxx@yyy.zz
W przypadku wybrania nazwy podesłanej przez kilku autorów, nagrodę otrzymuje osoba która wysłała propozycje jako pierwsza. Decyduje data oraz godzina otrzymania wiadomości e-mail.

Pozdrawiam serdecznie,
Kuba Słoma

Z niewiadomych nam przyczyn ogłoszenie zostało odrzucone. Gdyby na tym się rzecz skończyła, nie miał bym nic przeciw ale:
1. Osoba która je odrzuciła wykazała się ignorancją, brakiem kultury i ogólno-pojętym buractwem. Odpowiedź w stylu: Jeleni proszę szukać dalej od naszego forum. doskonale to obrazuje.
2. Powyższa odpowiedź nie stanowi żadnego wyjaśnienia czego oczekiwał bym przy odrzuceniu oferty. I chodzi o wyjaśnienie rzeczowe godne osoby która ukończyła chociażby gimnazjum a nie niedorostka.

A oto całość odpowiedzi:
Cytuj:
Witaj Kuba-user,

Twój wątek "Konkurs na nazwę serwisu z nagrodą" został odrzucony przez
moderatora lub administratora.

Powód odrzucenia:
Powód zgłoszenia nie pasuje do powyższych kategorii, podaj powód w polu
opis.

Jeleni proszę szukać dalej od naszego forum.

--
Redakcja Webinside.pl
http://forum.webinside.pl

Moje zajęcia i czas nie pozwalają mi spędzać już tyle czasu na webinside co kiedyś ale ogólnie na temat forum wyrażałem się pozytywnie jeżeli gdzieś tam coś o nim wypłynęło. Obecnie jestem głęboko rozczarowany administracją. Z chęcią poznam osobę która tak ładnie odnosi się do innych na forum.

Pozdrawiam
Darek

Tytuł: Re: Najwyraźniej brak wychowania gdzieś w administracji
PostNapisane: Cz mar 31, 2011 1:26 pm 
Administrator

To ja tak „ładnie” się odnoszę. I co prawda nie muszę się tłumaczyć z moich motywów to zrobię dla Ciebie wyjątek skoro uważasz, że powinieneś być traktowany w sposób odmienny lub jak wolisz specjalny.

Otóż dla mnie ten cały „konkurs” wygląda tak że jakiś tam człowiek szuka darmowych pracowników do rejestracji wolnych domen o krótkich nazwach czyli zachowuje się jak... wspomniane w poprzednim poście warzywko...

Takie jest moje zdanie i dopóki mi nie udowodnisz że ja się mylę i cała rzecz nie służy gromadzeniu bazy wolnych domen lub bazy email to będę temat blokował.

PostNapisane: Cz mar 31, 2011 2:19 pm 
Zaczyna działać
Zaczyna działać

1. Nie musisz tematu blokować Panie Marku ponieważ nie ma potrzeby umieszczać go ponownie. Nawet nie próbujemy.
2. Nie uważam że powinienem być specjalnie traktowany. Nic na ten temat nie mówiłem. Ogłoszenie nie było umieszczone nawet z mojego konta więc specjalnie o moją osobę nie chodzi. Zdziwił mnie sposób w jaki zostało odrzucone i ten tekst jako uzasadnienie który jest co tu dużo mówić: niepoważny.
3. Nie chodzi o to że ktoś się musi tłumaczyć ale jakie uzasadnienie wysyła jeżeli już wysyła. Jak by po prostu przyszło powiadomienie że temat został odrzucony to bym co najwyżej mruknął zdziwiony i zapomniał o sprawie.
4. Ten cały "konkurs" wygląda tak że jakiś tam człowiek szuka NAZWY SERWISU co zostało wyjaśnione. Proszę, wytłumacz mi jaki sens jest nazywanie serwisu gdzie nie możemy mieć pod niego domeny == nazwa ? A został zorganizowany dlatego że sami nie mogliśmy się na żadną zdecydować.

Udział w konkursie z tego co zauważyłem też nie jest obowiązkowy a nagroda jak najbardziej prawdziwa. No ale nie ma sensu się o to już kłócić. Chciałem tylko wyrazić swoje rozczarowanie postawą administracji. I nawet nie w związku z odrzuceniem tematu bo do tego mieliście wszelkie prawo ale ze sposobem w postaci tekstu: Jeleni proszę szukać dalej od naszego forum. co tylko świadczy o poziomie administracji forum.

Pozdrawiam
Darek

PostNapisane: Cz mar 31, 2011 2:55 pm 
Administrator

Rozczarowanie zostało przyjęte... Widzisz to Twój szef i możesz sobie podchodzić do niego z namaszczeniem ja nie muszę. Dla mnie taki post jest jednym z kolejnych postów jakiegoś cwaniaczka co sobie wymyślił sposób na życie.

Za dużo w Twoich wypowiedziach Drogi Gorylku jest ocen naszego/mojego działania, za dużo epitetów. Może gdyby nie to, to nasza dyskusja wyglądałaby inaczej. Usprawiedliwia Cię trochę pozycja w tym incydencie. Wiadomo będziesz bronił „honoru” szefa, ludzie nie takie rzeczy robią dla zwierzchników.

Temat uważam za wyczerpany. I nadal uważam że że w tym był haczyk.

PostNapisane: Cz mar 31, 2011 5:18 pm 
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Tak, jasne. Płaszczę się i kapliczki wznoszę dla chlebodawcy mego a w niedziele rzucam na tacę czwartą część pensji żeby go bozia w zdrowiu zachował. A wieczorami zakładam czarny kaptur i idę rabować w jego imię wszystkich tych skur***** co jeszcze coś mają odłożone na koniec miesiąca :-D Proszę wybaczyć ale teoria tak głupia że aż ciężko ją obalić. Bo jak ktoś mówi że administracja pisząc "znajdźcie sobie jeleni gdzie indziej" do kogoś zamiast zachowywać się jak osoba dorosła to jest nasza wina bo my my złe cwaniaczki jesteśmy.

Za dużo ocen Waszeg/Twojego działania mówisz Panie Marku. Racz wybaczyć ignorancję moją. Język polski widać znacząco się zmienił od czasów gdy szkołę skończyłem bo "Wasze propozycje, uwagi czy prośby w stosunku do redakcji i całego serwisu." najwyraźniej znaczy co innego niż zrozumiałem. Tak samo jak tytuł działu który brzmi "Uwagi i opinie o WebInside.pl" może przyprawić człowieka w skołowanie.

Na darmo przywdziałem ja magiczną zbroję by na rumaku mym dzielnym, z lancą wypolerowaną na błysk sprowadzać grom na wszystkich którzy do Szefa! mego śmią "znajdź se jelenia gdzie indziej" mówić. Toż to cwaniak i oszust musi być bo 500zł chciał zapłacić zwycięzcy konkursu który zorganizowaliśmy. Całe szczęście internet jest duży i owieczki na pożarcie znaleźliśmy.

Nasz plan podboju świata miał się zacząć od przechwycenia wszystkich wolnych domen .com oraz .pl w internecie. Iście diabelski plan. Niestety wielki smok Webinside stanął nam na drodze.

Także miecz oraz zbroję składam do kufra i wracam do pracy. Znaleźli się ludzie, na poważnych witrynach i znajdzie się zwycięzca konkursu. Zaś jam, rycerz Dariusz z cwaniackiego rodu siedliszcze smoka unikał będę, bo ogniem, wyssanymi z palca wnioskami i brakiem ogłady dorosłego człowieka zionie.

-----------------------------------------------------------------

A na poważnie Panie Marku to sprawa jest prosta. Poszukujemy nazwę dla projektu. Jako że sami go robimy i żadna ciekawa nam do głowy nie przychodziła, postanowiliśmy zorganizować realny konkurs z realną nagroda. Najwyraźniej przyjął się z ciepłym przyjęciem bo dostaliśmy sporo propozycji. Mniej i bardziej ciekawych.
I tak ktoś zarobi 500zł, my będziemy mieli fajną nazwę na serwis który powstaje a grafik w końcu przestanie narzekać że projekt nie ma loga i nazwy.
A na Webinside Pan po prostu potraktował nas jak cwaniaczków i oszustów bo chcieliśmy zrobić coś dla innych, jednocześnie zdobywając coś dla siebie. Zresztą w treści WYRAŹNIE było napisane że ktoś może na swój koszt wykupić takową domenę a My, jeżeli ją wyłonimy, możemy ją odkupić od niego w cenie nagrody czyli 500zł. Wykazał się Pan ogładą nastolatka z tym tekstem który Pan wysłał w odpowiedzi odrzucając temat. I to najbardziej nas boli.

A ja osobiście stworzyłem ten temat nie dla tego że chcę bronić honoru szefa bo bronić go nie trzeba. Nie dlatego że jest moim pracodawcą bo nie jest pierwszym i nie jest zapewne ostatnim. Założyłem go dlatego bo jestem starym użytkownikiem Webinside który SAM POLECIŁ to forum, mówiąc że warto. Jak mi szef przesłał co Pan mu odpisał, pytając czy to w ogóle dorosły człowiek jest to mi było po prostu głupio.

Także gratuluję postawy i pozdrawiam serdecznie. Będę pamiętał w przyszłości. Mam nadzieje że ten temat zostanie dla potomnych. Niech sami osądzą. Nie zdziwię się jednak jak zniknie bo nie okrywa on chlubą administracji. Bo z tego co Pan mówi, nie powinniśmy wyrażać opinii o Webinside, nawet w dziale z opiniami.

Cwaniaczek Darek.

PostNapisane: Cz mar 31, 2011 5:48 pm 
Administrator

Nie czytałem co napisałeś ale myślę że to już wszystko.

P.S. Nie martw się temat nie zniknie, jedna skarga na kilka lat to raczej dowód na to że forum Webinside jest forum otwartym i przyjaznym.

PostNapisane: Cz mar 31, 2011 5:57 pm 
Zaczyna działać
Zaczyna działać

No też tak myślałem :P Do kreski jest ironia, od kreski rzeczowy wywód :P Tak dla ułatwienia.

Pozdrawiam

Strefa czasowa: UTC + 1