• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [prośba] Reklama na górze strony
PostNapisane: Pn mar 12, 2007 10:34 am 
Offline
Przelotem
Przelotem

Dołączył(a): So paź 21, 2006 10:07 pm
Posty: 387
Hej!
Reklama na gorze strony powoduje radosne skakanie całości. Ładuje się na wolniej niż strona i w pewnym momencie, po załadowaniu reklamy, strona skacze w dół. Dodajcie tam jakieś wymiary dla boxa, ponieważ to dość denerwujący efekt szczególnie jak po raz nty nie trafia się w odnośnik, bo właśnie załadowała się reklama i całość uciekła w dół.

Szczególnie boleśnie odczuwam to pod FF

_________________
Jak masz coś zrobić, myśl co robić i jak robić, aby się nie narobić, a było zrobione
http://koziolekweb.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [prośba] Reklama na górze strony
PostNapisane: Pn mar 12, 2007 12:05 pm 
Offline
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Dołączył(a): So paź 28, 2006 1:19 pm
Posty: 514
Podpisuje się pod tym.... Denerwuje mnie te skakanie strony nie wspominając już o tym ile razy nie trafiłem w upatrzony link.

Na szczęście adblock sobie radzi od jakiegoś czasu. ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [prośba] Reklama na górze strony
PostNapisane: Pn kwi 02, 2007 10:04 pm 
Offline
Administrator

Dołączył(a): Śr cze 05, 2002 9:48 pm
Posty: 951
Lokalizacja: Bydgoszcz
Ale to było zrobione specjalnie dla userów.. by szybciej ładowała się strona zdecydowaliśmy się na mechanizm, który najpierw ją ładuje, a potem wczytuje się reklama..

dlatego jest efekt "skakania"

8O

_________________
Pozdrawiam,
Dawid, Webinside.pl | Develway.pl

Domena.pl: Promocja na hosting i domeny


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [prośba] Reklama na górze strony
PostNapisane: Wt kwi 03, 2007 8:58 am 
Offline
Przelotem
Przelotem

Dołączył(a): So paź 21, 2006 10:07 pm
Posty: 387
OK. i jest git bo strona najpierw się ładuje a potem wskakują reklamy. Jednak wystarczy dodać dodatkowy box o zadanej wysokości do którego będą trafiały reklamy. Będzie on ładował się razem ze stroną i rezerwował miejsce na reklamę. Dopiero później wasz mechanizm będzie dodawał tam reklamy.

http://riddle.jogger.pl/2006/04/15/wymi ... -w-kodzie/

Dotyczy niby obrazków, ale poniekąd też tej sprawy.
Pozdrawiam

_________________
Jak masz coś zrobić, myśl co robić i jak robić, aby się nie narobić, a było zrobione
http://koziolekweb.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [prośba] Reklama na górze strony
PostNapisane: Wt kwi 03, 2007 10:33 am 
Offline
Administrator

Dołączył(a): Śr cze 05, 2002 9:48 pm
Posty: 951
Lokalizacja: Bydgoszcz
Sęk w tym, że reklamy nie zawsze się wyświetlają i po co wtedy robić na nie miejsce...

Zapytam w Arbomedia czy takie rozwiązanie jest możliwe, że miejsce tworzy się wtedy, gdy system wie, że wyświetli reklamę..

_________________
Pozdrawiam,
Dawid, Webinside.pl | Develway.pl

Domena.pl: Promocja na hosting i domeny


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php