• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [Photoshop] Usuwanie zbędnych danych z pliku grafiki
PostNapisane: Śr maja 03, 2006 5:07 pm 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 24, 2005 2:14 am
Posty: 4419
Witam.

Taki informacje to pewnie z kilkadziesiąt bajtów, nie ośmieszaj się, że są one czynnikiem istotnie zwiększającym rozmiar pliku.

Masz po prostu piracką wersje PS i boisz się nieprzyjemności, które mogą Cię spotkać poprzez ślady zostawione w nagłówku pliku graficznego.

Na pocieszenie napiszę Ci, że praktycznie każdy program zapisujący jakiekolwiek pliki zostawia o sobie informacje w tychże plikach. :)

_________________
Dlaczego nie otrzymałeś odpowiedzi. .:. Komercyjnie - FLASH


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Photoshop] Usuwanie zbędnych danych z pliku grafiki
PostNapisane: Śr maja 03, 2006 10:59 pm 
Offline
Administrator

Dołączył(a): Pn paź 04, 2004 10:52 am
Posty: 938
mati_84 napisał(a):
a czy początkujacego webmastera stać na programy (chocby do obróbki grafiki) ?

Zawsze można skorzystać z darmowego, otwartego oprogramowania.

_________________
“The power of the Web is in its universality. Access by everyone regardless of disability
is an essential aspect.” – Tim Berners-Lee, przewodniczący W3C, twórca WWW


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Photoshop] Usuwanie zbędnych danych z pliku grafiki
PostNapisane: Cz maja 04, 2006 11:49 am 
Offline
Administrator

Dołączył(a): Pn paź 04, 2004 10:52 am
Posty: 938
Proszę bardzo - do wyboru, do koloru: Cenon, GYVE, ImPress, Inkscape, Karbon14, OpenOffice.org Draw, Skencil, Sodipodi, Tgif, Xara Xtreme LX, Xfig, Synfig.

_________________
“The power of the Web is in its universality. Access by everyone regardless of disability
is an essential aspect.” – Tim Berners-Lee, przewodniczący W3C, twórca WWW


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [Photoshop] Usuwanie zbędnych danych z pliku grafiki
PostNapisane: Pt maja 05, 2006 12:34 pm 
Offline
Działa
Działa
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn wrz 09, 2002 11:13 am
Posty: 801
Lokalizacja: Kraków
cóż za pytanie ;)

btw:
jak nie masz funduszy to... gimp, nie ma sobie równych w swojej klasie ;)

_________________
Daj zwierzakowi jeść... klik w miskę i do przodu :)
www.pustamiska.pl
Dziękuję.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php