• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Kłopot z KRASNALEM
PostNapisane: So paź 18, 2003 1:35 pm 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): So paź 18, 2003 1:08 pm
Posty: 23
Lokalizacja: Strzyżów
Dzięki wszystkim za pomoc. Poradziłem sobie w tą "bestią".


Ostatnio edytowano Śr paź 22, 2003 2:36 pm przez Sokół, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Kłopot z KRASNALEM
PostNapisane: So paź 18, 2003 1:41 pm 
Offline
Działa
Działa
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N gru 01, 2002 7:40 pm
Posty: 1025
Lokalizacja: Małomice
Zainstaluj Windows 2003 a wszyskie klopty znikną w mig (MiG) :D.
A tak na poważnie. Instalujesz i masz. Strony trzeba wrzuć do katalogu httpd (chciaż nie jestem pewien bo nie mam krasnala tylko IIS).

_________________
Weblog Blog
BEGIN GEEK CODE BLOCK
Version: 3.1
GIT/GCS d-- s: a--- C++++>$ UL+++@ P L E W+++ N+++ o+ K- w++++ O !M !V PS++ PE Y+ PGP++ t+
5++ X+++ R+ tv++ b++++ DI D+ G e- h! r y
END GEEK CODE BLOCK


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Kłopot z KRASNALEM
PostNapisane: So paź 18, 2003 3:49 pm 
Offline
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt lis 05, 2002 11:56 am
Posty: 96
Lokalizacja: Żyrardów
To proste Apache jest ukrytu po instalacji wystarczy z menu wybraż Krasnal start. Strony umieszcza się w katalogu dysk:\usr\krasnal\www\ Mysql startuje podczas rozruchu całego systemu. Więcej info znajdziesz na www.krasnal.tk. Jak będą jakieś problemy to pisz jeszcze.

_________________
C++ and PHP the best in the world


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Kłopot z KRASNALEM
PostNapisane: N paź 19, 2003 12:47 pm 
Offline
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz wrz 11, 2003 11:27 am
Posty: 99
Lokalizacja: Piła
ja używam krasnala :D

Uruchamiasz go i PHP i mySQL już działa do phpmyADMIN wchodzisz: http://localhost/phpmyadmin
login: root
hasło: krasnal

strony wgrywaj do: C:\usr\Apache\httpd\html

uruchamiasz je tak: http://localhost/nazwa_folderu_ze_stroną

_________________
Pozdrawiam,
- Komputery - Tweak, Modding, Overclocking
Tworzenie stron internetowych piła]


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kłopot z KRASNALEM
PostNapisane: N paź 19, 2003 2:23 pm 
Offline
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt lis 05, 2002 11:56 am
Posty: 96
Lokalizacja: Żyrardów
w krasnalku można do httpd/html oraz www/krasnal tylko w tym drugim przypadku dodaje się uzytkowników (jest w menu do zarządzania ustawienia->konta) i dowołuje się do nich np. http:\\localhost/~konto a jak się wrzuci do httpd\html to można normalnie (patrz wyżej)

_________________
C++ and PHP the best in the world


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Kłopot z KRASNALEM
PostNapisane: Pn paź 20, 2003 8:39 am 
Offline
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt paź 22, 2002 4:15 pm
Posty: 82
Lokalizacja: Warszawa
a ja całkowicie sobie skonfigurowałem krasnala... i jak ktoś umie czytać, to zapewne zauważył że instalacja powinna się odbywać do katalogu domyślnego, bo poźniej jest problem z konfiguracja... trzeba w plikach ustawieniowych zmieniać całe ścieżki dostępu itd... więc proponuje początkującym instalacje do standardowego katalogu: c:\usr\
Pozdrawiam...

_________________

Mój e-mail: lukasz@webinside.pl
Mój G-G: Obrazek 609351


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Kłopot z KRASNALEM
PostNapisane: N lis 16, 2003 12:29 pm 
Offline
Przelotem
Przelotem
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr lip 10, 2002 10:38 pm
Posty: 380
Lokalizacja: wawa
a ja polecam instalacje standarowych nazedzi microsoftu do tego celu czyli dla 95/98/me pws (personal web serwer) a dla 2000/xp iis (internet information server). stabilne i latwe w konfiguracji, po polsku i kazda opcja do wyklikania.

_________________
wortal nowych technologii dva prezentuje nowy engine ...
sprawdź pagerank sprawdz pozycje swojej strony, słowa kluczowe


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php