• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: HTML ===> PHP
PostNapisane: Wt sty 11, 2005 4:28 pm 
Offline

Dołączył(a): Wt sty 11, 2005 4:27 pm
Posty: 2
musze na zaliczenie z 2 przedmiotow oddac stronke w PHP
jakis czas temu splodzilem stronke :
www.miami-vice.prv.pl
www.miami-vice.o7.pl

Problem w tym ze ta stronka jest w html :-(

Czy jest jakis sposob aby w bardzo krotkim czasie przeksztalcic ta strone w PHP ?

Z tego co wiem to prawdopodobnie trzeba zrobic wszystko od nowa aby byla w PHP wiec moze jest jakis program ktorym w bardzo krotkim czasie moglbym zrobic podobna strone do tej mojej ???

Moze jakies szablony ? A pozniej wklejalbym teksty i zdjecia ?

z gory dzieki za odpowiedz :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: HTML ===> PHP
PostNapisane: Wt sty 11, 2005 4:43 pm 
Offline
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Dołączył(a): N paź 26, 2003 8:16 pm
Posty: 428
Lokalizacja: Olkusz / Kraków
tak na marginesie... stronka w firefoxie sie sypie....

_________________
Redaktor i właściciel serwisu webmade.org
Jestem programistą PHP - chętnie podejmę zlecenie!
Profesjonalna strona dla Twojej firmy!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: HTML ===> PHP
PostNapisane: Wt sty 11, 2005 4:53 pm 
Offline

Dołączył(a): Wt sty 11, 2005 4:27 pm
Posty: 2
to akurat wiem ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: HTML ===> PHP
PostNapisane: Wt sty 11, 2005 5:21 pm 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Śr gru 15, 2004 8:18 pm
Posty: 162
lol.... strony wyświetla się w HTML a w PHP pisze się skrypty (czyli takie programy), nie można przekształcić strony w php, ale można dodać do niej elementy php...


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: HTML ===> PHP
PostNapisane: Pt sty 14, 2005 7:18 pm 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Wt wrz 07, 2004 12:19 pm
Posty: 22
Lokalizacja: Radom(W-wa)
heh .. w operze tez sie sypie :skrypty php sa wykonywane po stronie serwera i nie sa widoczne dla uzytkownikow , jednak te skrypty korzystaja itak i tak z htmla ... jedyna alternatywa dla htmla obecnie jest chyba tylko flash .. mozna za pomoca niego stworzyc stronke bez htmla !

_________________
--==WWW.TUNING.IR.PL==--


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: HTML ===> PHP
PostNapisane: So sty 15, 2005 10:57 am 
Offline
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz wrz 04, 2003 11:20 am
Posty: 128
Lokalizacja: Tychy
rraaddzziioo napisał(a):
jedyna alternatywa dla htmla obecnie jest chyba tylko flash .. mozna za pomoca niego stworzyc stronke bez htmla !

Nieprawda. Animację flashową też musisz osadzić w htmlu. Flash i html nie są zamiennikami.

_________________
Obrazek Opera 8 - najszybsza przeglądarka na świecie!!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: HTML ===> PHP
PostNapisane: So sty 15, 2005 12:27 pm 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Śr cze 19, 2002 8:58 pm
Posty: 67
Lokalizacja: Tychy
Cytuj:
Nieprawda. Animację flashową też musisz osadzić w htmlu. Flash i html nie są zamiennikami.


OT: Ach... ale sie czepiasz szczegolow. Kazdy wie o co chodzi :?

_________________
Ostatnie poprawki: www.alexandra.com.pl


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: HTML ===> PHP
PostNapisane: So sty 15, 2005 12:58 pm 
Offline
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz wrz 04, 2003 11:20 am
Posty: 128
Lokalizacja: Tychy
Dawid Pytel napisał(a):
OT: Ach... ale sie czepiasz szczegolow. Kazdy wie o co chodzi :?

1. Nie czepiam się, tylko koryguję błędne twierdzenia.
2. To nie są szczegóły, to są kwestie dosyć zasadnicze. Słowa "mozna za pomoca niego [flasha] stworzyc stronke bez htmla są zwyczajną nieprawdą i tyle.

Dla mnie EOT.

_________________
Obrazek Opera 8 - najszybsza przeglądarka na świecie!!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: HTML ===> PHP
PostNapisane: Pt lut 11, 2005 12:48 am 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Wt lut 08, 2005 6:29 pm
Posty: 168
Lokalizacja: Gdańsk
A co byś chciał mieć w PHP?

Księgę gości, forum, newsy??? To wszystko są skrypty, które mozna łatwo pobrać z netu, ale inna rzecz, że trzeba się trochę narobić, aby to wszystko ze soba grało:-(

Radzę zacząć od jakiegoś kursu
http://www.pgpkurs.prv.pl
http://www.leon.w-wa.pl/texts/kurs

POczywiście każdy ma subiektywne zdanie - możesz korzystać z innych - jak dla mnie te dają niezłe pol;e manewru, za 2-3 mniesiące powinieś bez problemu przerzucić tą sronę "na PHP" [opierając się w dużej mierze na gotowcach - ale przecież po to one są]

_________________
http://yarpo.pl
http://youthcoders.net
yarpo.republika.pl/www || yarpo.republika.pl/css2 || yarpo.republika.pl/php


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: polaczenia z baza mysql
PostNapisane: So lut 12, 2005 6:28 pm 
Offline

Dołączył(a): So lut 12, 2005 1:24 pm
Posty: 2
Czy ktos mi moze pomoc i napisac gdzie moge znalezc(jaki plik) login do polaczenia sie z MySql?

$aDBLink = mysql_connect("localhost","","");
if (!empty( $aDBLink ) )

znam jaki server i jakie haslo nie pamietam jednak loginu???


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php