• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Mam problem z serverem
PostNapisane: Pt lis 19, 2004 9:45 pm 
Offline

Dołączył(a): Pt lis 19, 2004 9:34 pm
Posty: 3
Mam problem z programem krasnal serv. Mój komputer jest w sieci i nie wiem co mam zrobić żeby wczytanie strony było możliwe poza siecią. A serwer to taki grat z stacją dyskietek zamiast dysku twardego obłożony styropianem żeby nie buczał. Co mam zrobić żeby wczytanie strony było możliwe poza siecią prosze o pomoc.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Mam problem z serverem
PostNapisane: Pt lis 19, 2004 11:55 pm 
Offline
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt wrz 16, 2003 7:59 pm
Posty: 84
Lokalizacja: Łuków
jesli masz system freesco na serwerze to wejdz na stronę

http://adres_ip_serwera:82

gdzie adres_ip_serwera to adres ip tego serwera w styropianie :).

potem podaj login i hasło admina, gdy się zalogujesz polewej stronie w menu masz zakłądkę "Port Forwarding" klikasz "ADD" i wpisujesz:

Add forwarding of incoming packets off TYPE t PORT 80 to ADDR twojej_ip PORT 80

i klikasz submit potem tylko zapisujesz ustawienia i restart serwera.

gdzie twoje_ip to adres ip komputera na którym masz krasnala, od tej pory twój serwer jest widoczny z zewnątrz.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mam problem z serverem
PostNapisane: N lis 21, 2004 11:45 am 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt gru 19, 2003 8:20 pm
Posty: 402
Lokalizacja: Szczecin
Pytanie czy kolega ma dostęp do servera :).
Jeśli nie to poproś swojego "administratora", żeby otworzył Ci port, albo przydzielił zewnętrzny numer IP o ile ma taką możliwość.

_________________
konferencja.org - konferencje w zasięgu ręki


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: to nie to
PostNapisane: N lis 21, 2004 2:46 pm 
Offline

Dołączył(a): Pt lis 19, 2004 9:34 pm
Posty: 3
Niestety to jeszcze nie to :(


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Mam problem z serverem
PostNapisane: N lis 21, 2004 6:33 pm 
Offline

Dołączył(a): So lis 13, 2004 11:05 pm
Posty: 8
prawdopodobnie masz wewnetrzny adres ip ....
sprawdz sobie pierw jakie ip masz w doscie komenda ipconfig

A jak dalej nie wiesz co jest nie tak to poroponuje zorbic tak :
1.wejdz na strone http://tonid.net/ip/ --- > strona sprawdzi ci jakie masz ip
2. pozniej sprawdz jakie ip ma wasz router lub server w sieci
3. jesli ten twoj ip ze strony jest taki sam jak ip servka w sieci nom to jest po maskaradzie czyli masz wewn. ip
4. z tego wynika ze jestes widziany jako server na swiat a nie jako ty...
5 rozwiazanie to... pojscie do admina i pogadanie z nim w sprawie zewn ip zeby ci przydzielono...

to all


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mam problem z serverem
PostNapisane: Śr lis 24, 2004 8:24 pm 
Offline

Dołączył(a): Pt lis 19, 2004 9:34 pm
Posty: 3
DZIĘKI CZZŁOWIEKU


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php