Forum webmasterów
http://webinside.pl/forum/

ciecie grafy
http://webinside.pl/forum/viewtopic.php?f=12&t=3659
Strona 1 z 1

Autor:  roxi [ Pt lis 19, 2004 12:47 pm ]
Tytuł:  ciecie grafy

zna ktos jakies narzedzie ktore moze tnac grafe z plikow paint shop pro lub photoshop ....

bo te programy wbudowane do ciecia grafiki w paint shop pro czy photoshop nie sa dobre

Autor:  Dawid Kulbaka [ Pt lis 19, 2004 1:00 pm ]
Tytuł:  Re: ciecie grafy

photoshop tnie rewelacyjnie przeciez...

moze to cos pomoze:
http://www.webinside.pl/webdesign/artykuly/124

Autor:  Cysorz [ Pt lis 19, 2004 8:22 pm ]
Tytuł:  Re: ciecie grafy

Ulead SmartSaver Pro

Autor:  roxi [ So lis 20, 2004 4:13 pm ]
Tytuł:  Re: ciecie grafy

Cysorz napisał(a):


Programik bardzo dobry tylko on nie czyta formatow paint shop pro :(
moze macie jeszcze jakies programiki ???


Dawid Kulbaka napisał(a):
photoshop tnie rewelacyjnie przeciez...


Wiem ale ja napisalem swoja grafike w paint shop pro i proboje w jakis sposob rozwiazac ten problem :
http://www.webinside.pl/forum/viewtopic.php?t=3603

A photoshopie nie zorbilem grafy bo na moim kompie jak zorbie jakis wiekszy efekt to mi zwisa....

To moze jeszcze jakis programik do tniecia tylko zeby czytal pliki z paint shop pro..
Nom chybe ze macie jakies inne pomysly na rozwizanie mego probemu ( http://www.webinside.pl/forum/viewtopic.php?t=3603)

z gory dzieki

Autor:  Cysorz [ So lis 20, 2004 8:13 pm ]
Tytuł:  Re: ciecie grafy

roxi napisał(a):
Programik bardzo dobry tylko on nie czyta formatow paint shop pro :(

Nie uzywam co prawda Painta, ale chyba można zapisać pracę w jakimś innym formacie?

Autor:  roxi [ N lis 21, 2004 6:23 pm ]
Tytuł:  Re: ciecie grafy

Cysorz napisał(a):
roxi napisał(a):
Programik bardzo dobry tylko on nie czyta formatow paint shop pro :(

Nie uzywam co prawda Painta, ale chyba można zapisać pracę w jakimś innym formacie?


Tak mozna :) zapisalem plik moj w formacie photoshopa i pocilem sobie grafike w Ulead SmartSaver Pro.

Po po cieciu grafiki znowu mam to samo co poprzednio .....
Jak zajrzalem do kodu html mojej pocietej grafy to widze cos takiego
Kod:
.....
<TD ROWSPAN=1 COLSPAN=1 WIDTH=18 HEIGHT=1><IMG SRC="images/ssp-shim.gif" WIDTH=18 HEIGHT=1 BORDER=0></TD>
<TD ROWSPAN=1 COLSPAN=1 WIDTH=73 HEIGHT=1><IMG SRC="images/ssp-shim.gif" WIDTH=73 HEIGHT=1 BORDER=0></TD>
<TD ROWSPAN=1 COLSPAN=1 WIDTH=67 HEIGHT=1><IMG SRC="images/ssp-shim.gif" WIDTH=67 HEIGHT=1 BORDER=0></TD>
<TD ROWSPAN=1 COLSPAN=1 WIDTH=3 HEIGHT=1><IMG SRC="images/ssp-shim.gif" WIDTH=3 HEIGHT=1 BORDER=0></TD>
<TD ROWSPAN=1 COLSPAN=1 WIDTH=66 HEIGHT=1><IMG SRC="images/ssp-shim.gif" WIDTH=66 HEIGHT=1 BORDER=0></TD>
<TD ROWSPAN=1 COLSPAN=1 WIDTH=40 HEIGHT=1><IMG SRC="images/ssp-shim.gif" WIDTH=40 HEIGHT=1 BORDER=0></TD>
<TD ROWSPAN=1 COLSPAN=1 WIDTH=17 HEIGHT=1><IMG SRC="images/ssp-shim.gif" WIDTH=17 HEIGHT=1 BORDER=0></TD>
</TR>
</TABLE>
<! TableEnd -- Ulead SmartSaver Pro 3.0 -- Key=sr101>

</BODY>
</HTML>

gdzie obrazek ssp-shim.gif to przezroczysty obrazek ....
takie wpisy sporo zajmuja w kodzie html a jak przeciez pacze na kod html jakiejs innej www to tam takich rzeczy nie ma a jak sa to w malych ilosciach.....

Ja juz zglupialem powiedzcie mi dlaczego tak sie dzieje ???

I jak tego uniknac albo w jaki sposob to ograniczyc ???

moze to dla was oczywiste ale ja dopiero poczatkujacy jestem ...
z gory thnx za pomoc

Autor:  Halszczak [ N lis 21, 2004 7:06 pm ]
Tytuł:  Re: ciecie grafy

Ale do czego Ci to potrzebne :?: Jeżeli do menu to wystarczy obrazek zmapować w htmlu i po sprawie.

Autor:  roxi [ N lis 21, 2004 7:34 pm ]
Tytuł:  Re: ciecie grafy

jak nie rozumie mozesz szczegolowo napisac o co chodzi najlepiej na jakims przykladzie.... sorry ale ja jestem poczatkujacy w takich sprawach...

Autor:  nimmid [ Wt lis 30, 2004 8:03 pm ]
Tytuł:  Re: ciecie grafy

witam!
podepne sie pod topic bo mam takie pytanko:
czy jest jakis darmowy odpowiednik programu typy
HTML Image Splitter? glownie chodzi mi o to zeby wygenerowal kod po pocieciu grafy.
pozdrawiam.

Autor:  Look_as [ Wt sty 11, 2005 5:24 pm ]
Tytuł:  Re: ciecie grafy

Do cięcia graf na stronki polecam Macromedia Firework MX lub Photoshopa, prosto i przyjemnie -> dobrze wyeksportować. (slice tools)
==========================================
Pozdrawiam

Autor:  roxi [ Wt sty 11, 2005 11:44 pm ]
Tytuł:  Re: ciecie grafy

A Macromedia Firework MX tez robi male tabelki 1x1 <td> ??
bo Photoshop tak...

I jest gdziesz moze dostepna wersja demo lub trial Macromedia Firework MX ??

Strona 1 z 1 Strefa czasowa: UTC + 1
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/
Not able to open ./cache/data_global.php