• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: W jakim programie zrobić takie efekty- błyski
PostNapisane: Pt maja 06, 2011 1:41 pm 
Offline

Dołączył(a): Pt maja 06, 2011 1:29 pm
Posty: 11
Witam
Muszę dodać na zdjęciach rozbłyski jak tu na brylantach
http://img40.imageshack.us/img40/4468/reina.gif
Podpowie mi ktoś w jakim programie można to szybko i prosto zrobić
Próbowałem w corelu ale nie bardzo wychodzi


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: W jakim programie zrobić takie efekty- błyski
PostNapisane: Pn maja 09, 2011 12:53 pm 
Offline
Działa
Działa
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn wrz 09, 2002 11:13 am
Posty: 801
Lokalizacja: Kraków
Photoshop z takimi pędzlami klik.

Można to zrobić bardziej autorsko i ręcznie, ale oszczędzę koledze.

Pozdrawiam

_________________
Daj zwierzakowi jeść... klik w miskę i do przodu :)
www.pustamiska.pl
Dziękuję.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: W jakim programie zrobić takie efekty- błyski
PostNapisane: Śr maja 11, 2011 5:07 pm 
Offline

Dołączył(a): Pt maja 06, 2011 1:29 pm
Posty: 11
Może mi kolega powie jak zapisać w PS tylko jeden obiekt jako png
Robię Ctri+E i wysyłają mi się wszystkie obiekty (podświetlam tylko jeden ) może mam coś źle ustawione. Generalnie robię wszystko w corelu ale teraz ze względu na gwiazdy pobrałem PS. Będę szukał ale jak ktoś wie to prosze o podpowiedz


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: W jakim programie zrobić takie efekty- błyski
PostNapisane: Cz maja 12, 2011 12:12 pm 
Offline
Działa
Działa
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn wrz 09, 2002 11:13 am
Posty: 801
Lokalizacja: Kraków
nie bardzo rozumiem, ale jeżeli chcesz jeden obiekt zapisać w png to możesz utworzyć nowy plik i przeciągnąć tam ten obiekt i zapisać nowy plik jako png. Druga metoda to ukryc pozostałe warstwy i zapisać plik jako png.

pozdrawiam

_________________
Daj zwierzakowi jeść... klik w miskę i do przodu :)
www.pustamiska.pl
Dziękuję.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: W jakim programie zrobić takie efekty- błyski
PostNapisane: Cz maja 12, 2011 12:42 pm 
Offline

Dołączył(a): Pt maja 06, 2011 1:29 pm
Posty: 11
w corelu jest tak podświetlam obiekt >ctrl+E> zapisz jako png bez tła i zapisuje się tylko podświetlony obiekt.
Reasumując trzeba stworzyć osobny nowy obiekt i dopiero zapisać jako png (ctrl+E)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: W jakim programie zrobić takie efekty- błyski
PostNapisane: Cz maja 12, 2011 7:30 pm 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 24, 2005 2:14 am
Posty: 4419
Metoda 1

Zaznaczyć obiekt
Menu->Layer->New Layer Based Slice
Save for Web & devices

Metoda 2

Zaznaczyć obiekt
Menu->Layer->Convert to Smart Object
Otworzyć obiekt
Save for Web & devices

Metoda 3

Zaznaczyć obiekt
Menu->Layer->Duplicate Layer – wybrać Document = new
Menu->Image->Trim – wybrać Transparent pixels
Save for Web & devices


Sugeruję stworzyć sobie akcję tekiego działania żeby automatycznie obrabiać obiekty.

_________________
Dlaczego nie otrzymałeś odpowiedzi. .:. Komercyjnie - FLASH


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: W jakim programie zrobić takie efekty- błyski
PostNapisane: Cz maja 26, 2011 4:09 pm 
Offline

Dołączył(a): Pt maja 06, 2011 1:29 pm
Posty: 11
Pozwolę sobie zadać jeszcze jedno pytanie
mam dwa dokumenty png jeden 3102x3196 (1,39MB) jest to ramka na foto
oraz zdjęcie psa 1024x768 (220kb)
Chcę te zdjęcia połączyć i zrobić na nich animację wszystko wiem jak zrobić tylko nie wiem jak to zapisać żeby na koniec (po obróbce w corelu albo PS) miało około 100KB przed włożeniem do flasha.
Skąd mam wiedzieć ,że waga 100KB jest wystarczająca czy może 50KB będzie jeszcze dobra, a może trzeba zrobić 150KB .Krotko mówiąc skąd Pan wie ,że ma być tyle a tyle KB żeby flash miał dobrą jakość (strona www)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: W jakim programie zrobić takie efekty- błyski
PostNapisane: Cz maja 26, 2011 4:37 pm 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 24, 2005 2:14 am
Posty: 4419
Użyj w Photoshopie Menu->File->Save for Web & devices widać w nim jakość kompresji i ile będzie "ważył" plik.
[quote="mr240760"Skąd mam wiedzieć ,że waga 100KB jest wystarczająca czy może 50KB będzie jeszcze dobra, a może trzeba zrobić 150KB .Krotko mówiąc skąd Pan wie ,że ma być tyle a tyle KB żeby flash miał dobrą jakość (strona www)[/quote]
Jesli użyjesz zapisu za pomocą panelu Save for Web & devices to w trakcie widzisz jak wygląda grafika.

_________________
Dlaczego nie otrzymałeś odpowiedzi. .:. Komercyjnie - FLASH


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: W jakim programie zrobić takie efekty- błyski
PostNapisane: Cz maja 26, 2011 5:59 pm 
Offline

Dołączył(a): Pt maja 06, 2011 1:29 pm
Posty: 11
Tam są opcje zapisu czy jest jakiś optymalny zapis do internetu (PNG8, PNG24 jakość i wiele innych)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: W jakim programie zrobić takie efekty- błyski
PostNapisane: Cz maja 26, 2011 8:48 pm 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 24, 2005 2:14 am
Posty: 4419
Wszystko zależy od tego jaki to obraz czy wielkie jednolite płaszczyzny czy zdjęcia itp., zależy od tego w jakim celu zapisujesz, wreszcie zależy od tego na ile możesz sobie pozwolić bajtów.

_________________
Dlaczego nie otrzymałeś odpowiedzi. .:. Komercyjnie - FLASH


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: W jakim programie zrobić takie efekty- błyski
PostNapisane: Pt maja 27, 2011 7:13 am 
Offline

Dołączył(a): Pt maja 06, 2011 1:29 pm
Posty: 11
Mam dwa pliki PNG rama i foto psa chcę to połączyć i we flashu zrobić animację (dodać błysk)
Gdzie w internecie można poczytać na ten temat? Jakiego hasła szukać?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php