• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z importem plików Photoshopa do Flasha
PostNapisane: Pn wrz 01, 2008 11:03 am 
Offline

Dołączył(a): Pn wrz 01, 2008 10:24 am
Posty: 3
Witam,

Pracuje na polskich wersjach Adobe Flash CS 3 oraz Photoshop CS3. Przy imporcie plików z photoshopa do flasha, flash nie oblicza mi objetosci bitmap i nie moge regulować objetosci importowanych plików (flash ciagle sie wyłacza). o co moze chodzic? Dzieki za pomoc


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z importem plików Photoshopa do Flasha
PostNapisane: Wt wrz 02, 2008 7:15 am 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Pt lip 27, 2007 12:56 pm
Posty: 69
Bo pewnie są za duże :)
A nie lepiej importować jpg, png lub gif?

_________________
Profesjonalne tworzenie stron internetowych i reklama internetowa


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z importem plików Photoshopa do Flasha
PostNapisane: Wt wrz 02, 2008 8:02 am 
Offline
Działa
Działa
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn wrz 09, 2002 11:13 am
Posty: 801
Lokalizacja: Kraków
witam

jeśli pracujesz w Photoshopie na kształtach i to polecam zapis do pliku Illustratora i z Illustratora do Flasha. Flash fajnie współpracuje z Fireworksem i Illustratorem - z Photoshopem - moim zdaniem średnio.

pozdrawiam

_________________
Daj zwierzakowi jeść... klik w miskę i do przodu :)
www.pustamiska.pl
Dziękuję.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: cd flasha
PostNapisane: Wt wrz 02, 2008 12:09 pm 
Offline

Dołączył(a): Pn wrz 01, 2008 10:24 am
Posty: 3
Dzieki za odpowiedz,

W photoshopie robie plan stronki i importuje do flasha, poszczegolne bitmapy nie sa duze, a flash nie przelicza map tylko sie wyłacza. Czyt illustrator tez zaimportuje na swoje warstwy odpowiednie warstwy photoshopa? (nie pracowalem w illustratorze jeszcze).

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z importem plików Photoshopa do Flasha
PostNapisane: Wt wrz 02, 2008 2:19 pm 
Offline
Działa
Działa
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn wrz 09, 2002 11:13 am
Posty: 801
Lokalizacja: Kraków
to może jakoś przez .png Fireworksa się uda...

resztę masz na pw.

pozdrawiam

_________________
Daj zwierzakowi jeść... klik w miskę i do przodu :)
www.pustamiska.pl
Dziękuję.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z importem plików Photoshopa do Flasha
PostNapisane: Wt wrz 02, 2008 6:27 pm 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz lut 24, 2005 2:14 am
Posty: 4419
Niezgodność wersji? Np. Flash jest PL a Phoroshop EN? CS3 lubi płatać wiele niewyjaśnionych figli.

_________________
Dlaczego nie otrzymałeś odpowiedzi. .:. Komercyjnie - FLASH


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z importem plików Photoshopa do Flasha
PostNapisane: Wt lut 03, 2009 2:18 pm 
Offline

Dołączył(a): Pn wrz 22, 2008 7:02 pm
Posty: 8
dodam że mam to samo, instaluje teraz angielską wersję photoshop bo flash mam też eng, to dam znać


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php