• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Krótki filmik flash jako obrazek?
PostNapisane: N lip 06, 2008 10:30 pm 
Offline

Dołączył(a): Śr paź 31, 2007 5:27 pm
Posty: 18
witam!
Chciałabym jako obrazek wstawic krótki filmik we flashu. Plik html ma taki kod:
Kod:
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
<title>dog1</title>
<script language="javascript">AC_FL_RunContent = 0;</script>
<script src="AC_RunActiveContent.js" language="javascript"></script>
</head>
<body bgcolor="#ffffff">
<!--url's used in the movie-->
<!--text used in the movie-->
<!-- saved from url=(0013)about:internet -->
<script language="javascript">
   if (AC_FL_RunContent == 0) {
      alert("This page requires AC_RunActiveContent.js.");
   } else {
      AC_FL_RunContent(
         'codebase', 'http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,0,0',
         'width', '550',
         'height', '400',
         'src', 'dog1',
         'quality', 'high',
         'pluginspage', 'http://www.macromedia.com/go/getflashplayer',
         'align', 'middle',
         'play', 'true',
         'loop', 'true',
         'scale', 'showall',
         'wmode', 'window',
         'devicefont', 'false',
         'id', 'dog1',
         'bgcolor', '#ffffff',
         'name', 'dog1',
         'menu', 'true',
         'allowFullScreen', 'false',
         'allowScriptAccess','sameDomain',
         'movie', 'dog1',
         'salign', ''
         ); //end AC code
   }
</script>
<noscript>
   <object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,0,0" width="550" height="400" id="dog1" align="middle">
   <param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" />
   <param name="allowFullScreen" value="false" />
   <param name="movie" value="dog1.swf" /><param name="quality" value="high" /><param name="bgcolor" value="#ffffff" />   <embed src="dog1.swf" quality="high" bgcolor="#ffffff" width="550" height="400" name="dog1" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" allowFullScreen="false" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
   </object>
</noscript>
</body>
</html>

i teraz nie wiem czy dobrze robie :(
Poniewaz chce wkleic ten filmik do templatu Joomla, kopiuje sobie wszystko co jest miedzy znacznikami <body> i </body> i wklejam w odpowiednie miejsce w index.php templatu.
Poprawiam scieżki dostępu i wartości width i height i... no własnie - niestety film się nie wyświetla.
czy ktos pomoże?
(poza plikiem dog1.html, pojawia sie też plik AC_RunActiveContent.js, oraz dog1.swf i SkinOverPlaySeekMute.swf

Proszę o pomoc.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Krótki filmik flash jako obrazek?
PostNapisane: Śr gru 30, 2009 5:08 am 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn wrz 07, 2009 12:49 pm
Posty: 12
Lokalizacja: Wrocław
spróbuj może usunąć znaczniki, które są wokół pliku filmiku z flashem, jeśli nie pomoże posprawdzaj jeszcze raz ścieżki do filmu.

<noscript>
...
</noscript>

_________________
Kacper Wierzbicki - kacperos


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php