• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [phpmyadmin]czy jest mozliwosc eksportu calej bazy z CMS'a??
PostNapisane: N lut 18, 2007 12:36 pm 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): N sty 14, 2007 9:59 pm
Posty: 23
zainstalowalem JOOMLE ale potrzebuje wykonac zmiany w bazie doac kilka tabel itd jednak z panelu phpmyadmin jest to raczej nieciekawe... wiec czy da sie ja w calosci wyeksportowactak bym mogl wprowadzic zmiany w DBDesigner 4 i wrzucic ja zpowrotem??


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [phpmyadmin]czy jest mozliwosc eksportu calej bazy z CMS'a??
PostNapisane: N lut 18, 2007 12:42 pm 
Offline
Przelotem
Przelotem

Dołączył(a): So paź 21, 2006 10:07 pm
Posty: 387
Spróbuj przez MySQLAdmin podłączyć się do bazy a następnie wykonać jej dump na lokalny dysk. Wgrać do lokalnej bazy dump dodać TESTOWO! tabele jak nic się nie wyłoży to w MySQLAdmin wykonać ten sam skrypt na bazie produkcyjnej....

_________________
Jak masz coś zrobić, myśl co robić i jak robić, aby się nie narobić, a było zrobione
http://koziolekweb.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [phpmyadmin]czy jest mozliwosc eksportu calej bazy z CMS'a??
PostNapisane: N lut 18, 2007 1:35 pm 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): N sty 14, 2007 9:59 pm
Posty: 23
tylko zapomnialem dodac ze stronke mam na yoyo.pl i nie mam uprawnien do instalowania (chyba) takiego softu jak ten MySQLAdmin


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [phpmyadmin]czy jest mozliwosc eksportu calej bazy z CMS'a??
PostNapisane: N lut 18, 2007 2:37 pm 
Offline
Przelotem
Przelotem

Dołączył(a): So paź 21, 2006 10:07 pm
Posty: 387
MySQL Administrator (bo o to chodzi) jest softem który możesz ściągnąć ze stron mysqla http://www.mysql.com/

Wszystkie działania odbywają się na dysku lokalnym ponieważ jeżeli coś schrzanisz to utracisz tylko kopię oryginalnej bazy, a nie bazę produkcyjną.

_________________
Jak masz coś zrobić, myśl co robić i jak robić, aby się nie narobić, a było zrobione
http://koziolekweb.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [phpmyadmin]czy jest mozliwosc eksportu calej bazy z CMS'a??
PostNapisane: N lut 18, 2007 3:29 pm 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): N sty 14, 2007 9:59 pm
Posty: 23
ok rozumiem ale pytalem o uprawnienia bo pojawia mi sie taki errorek Obrazek

wpisuje wszytsko prawidlowo czyli tak


Obrazek

haslo ktore wpisuje jest napewno poprawne bo logowanie na phpmyadmin z www dziala.... czyli moze jednak kwestia uprawnien?? na stronie yoyo.pl podano mi takie ustawienia bazy:
Cytuj:
Parametry bazy danych db197113:

* Serwer: mysql2.yoyo.pl
* Port: 3306
* Baza danych: db197113
* Użytkownik: db197113
* Hasło: Takie, jakie podałes podczas tworzenia bazy



propozycja pingowania pokazuje:
Cytuj:
Pinging mysql2.yoyo.pl
Reply from 88.198.12.3: Time=177ms TTL=55
Reply from 88.198.12.3: Time=169ms TTL=55
Reply from 88.198.12.3: Time=167ms TTL=55
czyli wszystko OK


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [phpmyadmin]czy jest mozliwosc eksportu calej bazy z CMS'a??
PostNapisane: N lut 18, 2007 3:46 pm 
Offline
Przelotem
Przelotem

Dołączył(a): So paź 21, 2006 10:07 pm
Posty: 387
Hm.... wygląda na to że zablokowani możliwość korzystania z bazy z zewnątrz... sprawdziłem swoje bazy które u nich mam i to samo...

hm... może inaczej trzeba podejść do problemu... Zainstaluj Joomle lokalnie baza po tej operacji będzie miała taką samą strukturę jak ta na yoyo. Następnie w DBdesignerze sprowadź zmiany i zapisz sobie gdzieś skrypt który będzie te zmiany tworzył. Nie znam narzędzia ale podejrzewam iż da się na nim wymusić zapisanie skryptu. Następnie odpal na yoyo.

_________________
Jak masz coś zrobić, myśl co robić i jak robić, aby się nie narobić, a było zrobione
http://koziolekweb.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [phpmyadmin]czy jest mozliwosc eksportu calej bazy z CMS'a??
PostNapisane: N lut 18, 2007 4:08 pm 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): N sty 14, 2007 9:59 pm
Posty: 23
a moze moglbys mi polecic gdzie dostane darmowy hosting zew dostapem do bazy - bo zaczynam dopiero tworzyc strone iprzeprowadzka w tym momencie nie bylaby klopotliwa..... a nie jestem pewien czy nie bede musial dodac jeszcze jakis tabel za jakis czas.........


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: [phpmyadmin]czy jest mozliwosc eksportu calej bazy z CMS'a??
PostNapisane: N lut 18, 2007 4:36 pm 
Offline
Przelotem
Przelotem

Dołączył(a): So paź 21, 2006 10:07 pm
Posty: 387
Na yoyo zazwyczaj był ten zewnętrzny dostęp... Ci do hostingu... chyba googlowanie powinno pomóc bardziej niż ja ;)

_________________
Jak masz coś zrobić, myśl co robić i jak robić, aby się nie narobić, a było zrobione
http://koziolekweb.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php