• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Brak pobierania wartosc JEZYKA dla podmenu w sesji
PostNapisane: N maja 26, 2013 3:41 pm 
Offline

Dołączył(a): Pt gru 08, 2006 4:48 pm
Posty: 2
Hej,

Koles pewien mnie zdeczko wycykal - zrobil serwis, dostal kase, serwisowac znalezionych baboli nie chce.. oby mu sie zasilacz spalil z hdd..

Tymczasem - potrzebuje usunac problem z podawaniem jezyka wybranego dla sesji na stronie. Problem dotyczy lewego podmenu na stronie. Sa tam 4 galerie statyczne, w kodzie to te:

Kod:
           <div class="subMenuItem"><a href="?page=4&amp;static=4"><?php echo $langLabels[$_SESSION['sLang']]["menu4d"]; ?></a></div>
            <div class="subMenuItem"><a href="?page=4&amp;static=1"><?php echo $langLabels[$_SESSION['sLang']]["menu4a"]; ?></a></div>
              <div class="subMenuItem"><a href="?page=4&amp;static=2"><?php echo $langLabels[$_SESSION['sLang']]["menu4b"]; ?></a></div>
            <div class="subMenuItem"><a href="?page=4&amp;static=3"><?php echo $langLabels[$_SESSION['sLang']]["menu4c"]; ?></a></div>


nad ktorymi pojawiaja sie teraz dodawane 'z palca' galerie, pochodzace AFAIK z

Kod:
<div class="subMenuItem"><a href="?page=4&amp;gallery='.$all_gtitles['id_galerii'].'">'.$all_gtitles['tytul_galerii'].'</a></div>');
}

Niestety, nie ma przy tej linijce zadnego kodu do pobierania jezyka z $_SESSION, ktory przy statycznych pozycjach wystepuje.

Pogrzebawszy troche - znalazlem takie cos:

Kod:
if ($_SESSION['sLang'] == 'pl'){
   $index_gal = array($dane['tytul_galerii'],$dane['data_galerii'],$dane['id_galerii'],$dane['dir_galerii'],$dane['aut_fot'],$dane['opis_galerii']);
}elseif($_SESSION['sLang'] == 'en'){
   $index_gal = array($dane['tytul_galerii_en'],$dane['data_galerii'],$dane['id_galerii'],$dane['dir_galerii'],$dane['aut_fot'],$dane['opis_galerii_en']);
}elseif($_SESSION['sLang'] == 'es'){
   $index_gal = array($dane['tytul_galerii_es'],$dane['data_galerii'],$dane['id_galerii'],$dane['dir_galerii'],$dane['aut_fot'],$dane['opis_galerii_es']);
}

Ktore to odpowiada za wybor jezyka przy pokazywaniu szczegolow galerii.

Jest ktos w stanie zlozyc to do kupy i zaproponowac, co wstawic przy/zamiast
Kod:
<div class="subMenuItem"><a href="?page=4&amp;gallery='.$all_gtitles['id_galerii'].'">'.$all_gtitles['tytul_galerii'].'</a></div>');
}

aby lang byl pobierany z session?

ponizej caly kod tego menu

Kod:
  <div class="quarterColumn" style="float:left;">
         <!-- ---------------- div news -------------------- -->
       <div class="quarterTopPipeLabel"><span style="background-color:#cfb18b; font-size:22px;">&nbsp;<?php echo $langLabels[$_SESSION['sLang']]["menu4"]; ?>&nbsp;</span></div>
      <div>
           <div style="text-align:center;"><a href="../carestre.pdf" target="_blank"><img src="../img/tmb_cacuestre.gif" alt="cacuestre" class="imgNoBrdr" /></a></div>
            <?php
            include("engine_dir/f_connct_db.php");
            $query_gtitles = @mysql_query("SELECT * FROM tbl_galerie ORDER BY data_galerii DESC",$db_connct);
            while ($all_gtitles = @mysql_fetch_array($query_gtitles, MYSQL_ASSOC)){
               echo ('
               <div class="subMenuItem"><a href="?page=4&amp;gallery='.$all_gtitles['id_galerii'].'">'.$all_gtitles['tytul_galerii'].'</a></div>');

               }
            
         ?>
           <div class="subMenuItem"><a href="?page=4&amp;static=4"><?php echo $langLabels[$_SESSION['sLang']]["menu4d"]; ?></a></div>
            <div class="subMenuItem"><a href="?page=4&amp;static=1"><?php echo $langLabels[$_SESSION['sLang']]["menu4a"]; ?></a></div>
              <div class="subMenuItem"><a href="?page=4&amp;static=2"><?php echo $langLabels[$_SESSION['sLang']]["menu4b"]; ?></a></div>
            <div class="subMenuItem"><a href="?page=4&amp;static=3"><?php echo $langLabels[$_SESSION['sLang']]["menu4c"]; ?></a></div>
        </div>
        <div style="margin:auto;"><img src="../img/eeton_scor03.gif" width="245" height="218" /></div>
  </div><!--end of left colDiv-->


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php