• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [Wordpress] Linijka czytająca arkusz stylów
PostNapisane: Pn mar 19, 2012 7:44 pm 
Offline

Dołączył(a): So lis 12, 2011 2:22 pm
Posty: 2
Witajcie!
Mam pewien problem na stronie. Potrzebuję w niej coś zmienić natomiast nie kodowałem jej i nie za bardzo znam się na (chyba) JS żeby odpowiedzieć sobie na to pytanie. Na stronie umieszczony jest Coin-Slider. Po jego pobraniu do dyspozycji mamy trzy pliki: coin-slider.js, coin-slider.min.js oraz coin-slider-styles.css. I cała sprawa sprowadza się do tego, że za nic nie mogę znaleźć gdzie znajduje się linijka odwołująca się do tego arkusza stylów. Bo nie ma tego w index.php (tam jest zakodowany slider). A może jest to gdzies w panelu Wordpress? Chcę się tego dowiedzieć, ponieważ chcę zastąpić coin-slider innym, a niestety w tamtym nowym skrypcie arkusz umieszczany jest na sztywno (<link rel="stylesheet" href="css/global.css">) czego nie mogę zrobić u siebie w index.php ze względu na to, że wtedy przestaje działać główny arkusz stylów theme'a (umieszczenie global.css w style.css też odpada, bo dużo rzeczy się podwaja. Gdybyście mi powiedzieli jak uwzględnić ten nowy arkusz stylów tylko do nowego slidera to byłbym wniebowzięty.
Co mnie jeszcze dziwi to to, że stary slider czyta pliki z katalogu theme'a, a nowy już nie (czyta natomiast z głównego)... :cry:

Ten coin slider tak jak mówiłem są umieszczone tylko pliki javascript w katalogu theme'a w folderze /js no i arkusz w folderze /css, i jedyne odwolanie do tego wszystkie znajduje się w pliku index.php:

http://wklej.org/id/713018/

Proszę o pomoc.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [Wordpress] Linijka czytająca arkusz stylów
PostNapisane: So maja 19, 2012 9:59 pm 
Offline

Dołączył(a): So maja 19, 2012 9:25 pm
Posty: 1
Cytuj:
I cała sprawa sprowadza się do tego, że za nic nie mogę znaleźć gdzie znajduje się linijka odwołująca się do tego arkusza stylów.


Pewnie znajduje się w pliku header.php.

Cytuj:
Co mnie jeszcze dziwi to to, że stary slider czyta pliki z katalogu theme'a, a nowy już nie (czyta natomiast z głównego)... :cry:


Żeby czytało z katalogu z templatką dodaj <?php bloginfo( 'template_directory' ); ?> np.
<link rel="stylesheet" href="<?php bloginfo( 'template_directory' ); ?>/css/jakasnazwa.css">


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php