• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pasek informacyjny - jak to zrobić?
PostNapisane: Pn wrz 19, 2011 8:54 pm 
Offline

Dołączył(a): Wt cze 24, 2008 9:38 pm
Posty: 3
Lokalizacja: Sochaczew
Witam,

Potrzebuję umieścić na stronie taki pasek jak ten zółty widoczny na tej stronie http://www.rodzinanaswoim.pl/podmenu/5/. Chodzi o to, że chce aby ten pasek był zawsze widoczny na dole strony nawet jeśli treść byłaby przewijana długim suwakiem.

Czy ktoś wie jak to zakodować? Może ktoś podzieli się takim skryptem:)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pasek informacyjny - jak to zrobić?
PostNapisane: Wt wrz 20, 2011 9:25 am 
Offline

Dołączył(a): Pt paź 01, 2010 8:53 pm
Posty: 11
Jeśli chcesz, żeby suwak był zawsze widoczny w jednym konkretnym miejscu to to jedynie kwestia CSS'a -
nadajesz divowi position:fixed; a potem ustawiasz go w takim miejscu, w jakim Ci pasuje (przy pomocy parametrów np. top, left i reszty.) :)

_________________
Weź, idź NAPISZSOBIEPRZEGLĄDARKĘ.
www.acieplik.pl


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Pasek informacyjny - jak to zrobić?
PostNapisane: So sty 21, 2012 1:46 am 
Offline
Zaczyna działać
Zaczyna działać
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt kwi 15, 2003 7:34 pm
Posty: 474
Lokalizacja: Żyrardów
wystarczy zajrzeć do źródła:
Kod:
<div style='clear:left; position:fixed; z-index:20; left:0; bottom:0; height:50px; width:100%;'>
<script type="text/javascript">
wstaw_pasek_dolny ('gfx/baner_dolny_new.swf','100%','100%','http://www.rodzinanaswoim.pl/pomocwuzyskaniukredytu/116/#line_menu');</script>
</div>


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php