• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Formularz- pomocy
PostNapisane: Śr mar 09, 2011 7:53 pm 
Offline

Dołączył(a): Wt mar 08, 2011 3:34 pm
Posty: 3
Witam,

Na stronie http://www.2bproject.pl umieściłem formularz, który niby działa poprawnie, tzn. wysyła maile do mnie na skrzynkę, ale bez treści wpisanej w pole textowe.
Poniżej podaję kod:
Formularz w index.php
Kod:
<div id="formularz">
<form action="wyslij.php?index.php" method="post" enctype="text/plain">
<p><input type="text" name="nazwa" id="nazwa" value="Imie Nazwisko/ Firma" class="clear"
                style="background: url(.png); width: 232px; height: 30px; border: 0px;"></p>
                <p1><input type="text" name="mail" id="mail" class="clear" value="E-mail"
                style="background: url(.png); width: 232px; height: 30px; border: 0px;"></p1>
                <p2><textarea name="komentarz" id="komentarz" class="clear" rows="" cols=""
                style="background: url(.png); width: 227px; height: 123px; border: 0px;">Treść                      widomości...</textarea></p2>
                <input type="image" class="login_input" value="Wyślij" style="position: relative; bottom: -27px; left: 85px" img src="but.png" /></div></form>


oraz plik wyslij.php
Kod:
<?php
if (!nazwa || !mail || !komentarz || !tresc )
{   
echo "Nie uzupełniłeś wszystkich rubryk.";
header ("location: index.php");
exit; 
}
$wiadomosc = "Imię Nazwisko/ Firma: ".$_POST['nazwa']."
e- mail: ".$_POST['mail']."
Tresc: ".$_POST['komentarz']."  ";

$tematyka = "2BProject ".$temat;
mail ("costam@o2.pl", $tematyka, $wiadomosc );
header ("location: index.php");
exit;
?>



Jedyne co mi dochodzi na skrzynkę odbiorczą to:
Imię Nazwisko/ Firma:
E-mail:
Treść:

Temat wiadomości jest taki jak powinien być, nie dochodzą tylko dane wpisywane w pola formularza.

Proszę o pomoc w dojściu gdzie jest błąd, ja osobiście nie mogę nigdzie w kodzie dopatrzeć się gdzie może tkwić problem.

Z góry dzięki za pomoc.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Formularz- pomocy
PostNapisane: Cz mar 10, 2011 8:41 am 
Offline

Dołączył(a): N lis 12, 2006 1:44 pm
Posty: 4
Zmień w formie enctype na
Kod:
application/x-www-form-urlencoded

albo najlepiej po prostu usuń ten atrybut.

text/plain służy do zupełnie czegoś innego.

Tak przy okazji. To i tak wam nie zadziała.
Nie wiem czy zauważyłeś, ale nie macie na serwerze włączonej obsługi php short tag, przez co wypluwa kod php...
Kod:
<? if ($_GET['page']){include 'wyslij.php';}
?>


Wasze hasło "Postaw na profesjonalne rozwiązanie" przy takich błędach i przy błędach walidacji xhtml wygląda trochę śmiesznie, ale rozumiem, że każdemu zdarzają się błędy ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php