• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z divami
PostNapisane: N wrz 12, 2010 10:01 pm 
Offline

Dołączył(a): Śr sie 18, 2010 10:22 pm
Posty: 10
Lokalizacja: Krak
Witam,
Wiem, że forma są zasypywane pytaniami tego typu, ale mam nadzieje, że mimo wszystko ktoś pomoże.

Nie tak dawno pisałem wątek na tym forum, w odpowiedzi dostałem, żeby nie korzystać z tabel do budowy strony, tak też zrobiłem... zacząłem bawić się Divami, wszystko było ok do pewnego momentu.

Proszę spojrzeć na stronę:
http://cleanworld.ovh.org/

Nie mogę sobie z tym poradzić.
Z góry dziękuje.

_________________
Falco91


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z divami
PostNapisane: N wrz 12, 2010 11:28 pm 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): So lip 31, 2010 8:48 am
Posty: 41
poczytaj o pozycjonowaniu divów
position: absolute i position: relative,


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z divami
PostNapisane: Pn wrz 13, 2010 7:53 pm 
Offline
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr wrz 23, 2009 9:02 am
Posty: 70
wręcz przeciwnie żadne pozycjonowanie absolutne i relatywne. Tego używa się w przypadkach i do osiągnięcia konkretnych efektów. Do pospolitego pozycjonowanie tylko float jest potrzebny.

co do strony to zacznij po prostu ustawiać marginesy odpowiednie i tła i odpowiednie rozmiary. W nawigacji ustaw odpowiednią szerokość ul i albo tam walnij generalne tło, a kolejne linki jako tła w li albo w linku wewnątrz li i tam też im będziesz musiał nadać odpowiednie rozmiary. Poza tym po co dodajesz do styli vertical-align? I jak już używasz border w * to pisz bez medium.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z divami
PostNapisane: So wrz 18, 2010 1:45 am 
Offline

Dołączył(a): Śr sie 18, 2010 10:22 pm
Posty: 10
Lokalizacja: Krak
Witam,
Poprawiłem kod, ale mam problem z czarnym tekstem, nie wiem co tam mam zastosować, próbowałem ustawiać marginesy, bawiłem się stylem position i nic.
Pozdrawiam

_________________
Falco91


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z divami
PostNapisane: Wt wrz 21, 2010 4:07 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt wrz 11, 2009 2:23 pm
Posty: 13
Tekst daj w diva, divowi daj: margin-left; itp.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z divami
PostNapisane: Wt wrz 21, 2010 8:41 pm 
Offline

Dołączył(a): Wt wrz 21, 2010 7:56 pm
Posty: 6
Kod:
#rightcol { width: 600px; margin-left: 250px;  padding: 20px; }


zobacz, czy to pomoże Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z divami
PostNapisane: N wrz 26, 2010 8:23 am 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Pn lis 16, 2009 9:33 am
Posty: 34
brak jakiegokolwiek attrybutu float

daj sobie:


Kod:
#rightcol { width : 600px; float:right; margin-right: 130px; background:#ccc;}


a potem usun background:#ccc;

rada dla raczkujacych: zawsze divow dawajcie background:jakis_kolor; zawsze rozne, tylko tak widac jak zachowuja sie divy, dzieki temu nauczycie sie zapamietywania atrybutów ktore w takich przypadkach sa konieczne, a na koniec pracy usuwacie sobie te backgroundy

pozdro


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php