• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: uruchomienie funkcji w JavaScript
PostNapisane: Śr lip 07, 2010 9:38 pm 
Offline

Dołączył(a): Śr lip 07, 2010 9:36 pm
Posty: 1
hej. mam pewną stronkę na ktorej jest javascript wywolujący funkcje. Jest to formie linku, i ta funkcja zapisuje podana liczbe do pola input o typie "text". Link wygląda tak:

Kod:
<a href="javascript:insertUnit(document.forms[0].spear, 80)">(80)</a>


ale jakbym chcial manualnie wykonać tą funkcję, czyli wkleić do paska adresu
Kod:
javascript:insertUnit(document.forms[0].spear, 80)
to ni jak nie dziala, wklejam, enter i nic. a dodatkowo w IE wyskakuje blad ;p.

Dlaczego tak sie dzieje? Mozna jakos zrobic to tak aby wklejając ten skrypt do paska adresu, zadziałało?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: uruchomienie funkcji w JavaScript
PostNapisane: Śr lip 28, 2010 7:37 am 
Offline

Dołączył(a): Wt lip 27, 2010 5:53 pm
Posty: 17
Lokalizacja: Radom
Dzieje się tak, gdyż jest to funckja jak sam napisałeś JavaScript a nie link. Jak pewnie widzisz w linku jest jest javascript:, a dalej funckja, która poprzez DOM - (polecam zapoznać się z tym pojęciem), dochodzi do znacznika form, a następnie opcji spear i zmienia jej wartość, a JS nie potrzebuje przeładowywania strony by to zrobić.

_________________
http://www.advertz.pl


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php