• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [HTML][FORM] type radio wielopozycyjne
PostNapisane: Wt cze 22, 2010 11:21 am 
Offline

Dołączył(a): Wt cze 22, 2010 11:03 am
Posty: 1
Input radio ma bardzo ładną/brzydką przypadłość przełączania się na tylko jedną możliwą pozycję w formularzu. Kiedyś rozwiązywałem ten problem ale nie pamiętam jak to szło.

---------- podst. zaaw. kom. dobry
Angielski [] [] [] []
Francuski [] [] [] []
-----------------------------------


niestety tego nie można w sposób standardowy rozwiązać przez input type="radio" zatem pytanie brzmi:

Jak umożliwić wybranie tylko jednego pola ograniczając to do jednego języka [jeden poziom dla języka ].

Mam nadzieję, że pytanie jest zrozumiałe. Dziękuję z pomoc.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: [HTML][FORM] type radio wielopozycyjne
PostNapisane: Pt lip 16, 2010 9:30 am 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Wt kwi 03, 2007 12:39 am
Posty: 99
Lokalizacja: Kraków
Nadając różne nazwy (name="nazwa") dla poziomu obu języków np.:

Kod:
<input type="radio" name="enlevel" value="zly" /> Zły
<input type="radio" name="enlevel" value="dobry" /> Dobry
<input type="radio" name="frlevel" value="zly" /> Zły
<input type="radio" name="frlevel" value="dobry" /> Dobry


Jeśli zależy Ci na konsolidacji danych, to możesz to sobie zrobić już po stronie serwera.

_________________
itema ~ tworzenie i pozycjonowanie stron


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php