• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem, tła css.
PostNapisane: N maja 23, 2010 2:43 pm 
Offline

Dołączył(a): N maja 23, 2010 2:28 pm
Posty: 1
Witam serdecznie wszystkich użytkowników. Zwracam się do was z ogromną prośbą o pomoc dt. tła w css. Jestem zaawansowany pod względem kodowania stron, lecz podczas jedno projektu napotkałem problem.

Strony przeważnie centrują za pomocą diva box, który obejmuje całą zawartość strony. W css mam przy divie box, szerokość strony i margin: 0 auto
W body nadałem tło ( gradient), który sie powtarza i jest nie zależny od boxa. Cała zawartość strony jest w boxie więc ma stałą szerokość. Gdy daję poza boxem stopke, nie wyświetla się;/

Poniżej kod css body i boxa:
Kod:
body{

background: #FFF url(images/bg.gif);
background-repeat:repeat-x;
color:#000;
margin: 0px;
}

div#box
{
  width: 890px;
  margin: 0 auto;
}


Z góry dzięki za pomoc


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem, tła css.
PostNapisane: Śr maja 26, 2010 2:16 pm 
Offline
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr wrz 23, 2009 9:02 am
Posty: 70
Przydał by się kod html do tego. Tło body nie powinno mieć nic do rzeczy. Co znaczy gdy daje stopke poza boxem. Jak będziesz miał dwa divy

typu :

Kod:
<div id="box">treść strony</div>
<div id="stopka">stopka</div>


i do każdego przypiszesz styl jak dla diva "box" to powino być ok. Oba będą na środku(jeszcze trzeba dodać text-align:center; dla IE) jeden pod drugim. Żeby do tego były widoczne muszą oczywiście coś zawierać albo mieć ustaloną wysokość


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem, tła css.
PostNapisane: Cz cze 03, 2010 12:12 pm 
Offline

Dołączył(a): Wt maja 25, 2010 3:37 pm
Posty: 8
mam podobny problem, gdy daje poza boxem obejmujacym cala strone stopke to sie nie wyswietla w operze natomiast w IE dziala :|


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php