• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pytanie o div'a
PostNapisane: Wt kwi 20, 2010 11:34 am 
Offline

Dołączył(a): Wt kwi 20, 2010 11:30 am
Posty: 12
Witam, mam problem z div'em. Ostatnio na szybko nauczyłem się ich używać i fajnie wszystkie stronki smigaja, ale jeden mankament jest taki, ze w div'ie gdzie pisze swoje aktualności i tekst będzie trochę dłuższy, od wysokości tego div'a, to pewna cześć teksty podchodź mi pod div'a z dołu, zamiast się przedłużyć... ; / Wiem, ze trzeba gdzieś w stylach poszperać, ale już próbowałem i szczerze, poddaje sie, nie mam zielonego pojęcia... Na aktualna chwile włączyłem overflow, ale nie chce mieć tego przesuwaka..! Oto link do stronki:

Kod:
http://zar-clean.zstudio.ggear.pl/


Mam nadzieje, ze ktoś mi pomoże i pokaże co i gdzie poprawić : ) Z góry dziękuje i pozdrawiam!


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Pytanie o div'a
PostNapisane: Wt kwi 20, 2010 1:30 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt wrz 11, 2009 2:23 pm
Posty: 13
CSS nie wiem czy dużo zdziała. Musiałbyś na nowo zrobić laya (dł€ższego) i go po prostu pociąć.
Masz kilka rozwiązań:
-mniejsza czcionka;
-scrolla dać na stronę;
-zakładni zrobić ( [1] [2] [3] [4] itd.);
-mniejszą ilość wpisać tekstu;
-przerobić laya

:)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Pytanie o div'a
PostNapisane: Pt cze 25, 2010 10:50 pm 
Offline

Dołączył(a): Pt cze 25, 2010 10:46 pm
Posty: 1
wystarczy wlasciwosc dla diva:

#div {
min-height: 100px;
}

i wtedy ma on wysokosc ale jak tresc ja przekroczy to sie wydluza.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php