• › Witaj Gościu
  • Jesteś niezalogowany (
  • Zaloguj 
  •  lub  

Logo


Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Jak to zrobić w JavaScript
PostNapisane: Wt mar 08, 2016 2:04 pm 
Offline
Nowy
Nowy

Dołączył(a): Śr paź 01, 2008 2:58 pm
Posty: 21
Witam,

Mam prośbę o pomoc osób znających dobrze JavaScript. Ja sam mam pojęcie kiedy JavaScript ma najlepsze zastosowanie, ale rzadko piszę. Będę wdzięczny, jeżeli mi ktoś podeśle przykład. Sprawa jjest taka

1. Jest sobie zwykła strona w języku HTML, wygenerowana dynamicznie w PHP.
2. Zawiera ona listę rozwijaną w której w której znajdziemy ok 3000 pozycji
3. Oprócz listy rozwijanej jest na stronie pole tekstowe.
4. Chciałbym zrobić tak, że wpisanie ciągu w polu tektowymnp 'Kow' spowoduje, że lista rozwijana przeskoczy do pierwszej pozycji zawierającej dany ciąg znaków. Czyli wpisanie w polu tekstowym 'Kow' niech przykładowo przeskoczy do Kowalczyk w liście rozwijanej.

Wszystko co tam się odbywa, odbywa się z poziomu kluenta, bo cała strona z odpowiednią zawartośćią listy rozwijanej jest wczytywana chwilę wcześniej. Będą tu użyte wyrażenia regularne w JS, i zdarzenie onchange w odniesieniu do pola tekstowego, a także coś co spowoduje przeskoczenie aktywnego elementu listy rozwijanej.Tyle wiem

Serdecznie proszę o pomoc realizacji tego w praktyce.

Pozdrawiam i dziękuję

Romseb


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Jak to zrobić w JavaScript
PostNapisane: Wt maja 24, 2016 8:15 am 
Offline
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt gru 20, 2005 1:55 pm
Posty: 145
Wydaje się że możesz użyć kontrolki chosen (https://harvesthq.github.io/chosen/)

_________________
Lubisz podróże?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  

Polecamy












Powered by phpBB
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Not able to open ./cache/data_global.php